SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CIA'yı Dolandırmış

A- A+ PAYLAŞ

Amerikalı bir adamın, dünyanın en güçlü istihbarat servislerinden biri olan Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA'yı, El Kaide tehdidiyle kandırıp dolandırdığı ortaya çıktı.

ŞİFRELERİ ÇÖZEN BİLGİSAYAR PROGRAMI GELİŞTİRDİK
İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesinin haberine göre müthiş dolandırıcılık olayı 2003 yılında meydana geldi. Habere göre, bir bilgisayar programı şirketi sahibi olan ve 1 milyon dolar karlıksız çek yazmaktan tutuklanan Dennis Montgomery, Katar'dan yayın yapan El Cezire televizyonunun, yayınlarında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki uyuyan El Kaide hücrelerine gönderilen şifreli mesajlar gönderdiğini öne sürerek, kendisinin bu şifreleri çözen bir bilgisayar programı geliştirdiğini iddia etti.

Montgomery, geliştirdiğini söylediği programla El Cezire yayınlarında Amerika Birleşik Devletleri'ne giden uluslararası uçuş listelerini, uçakların konumlarını ve hedef alınacak havaalanlarının iletildiği şifreleri çözdüğünü ileri sürdü.

CIA CİDDİYE ALDI
İddiaya göre, o dönemde paranoya derecesinde her şeyden kuşku duyan ve her taşın altında terörist faaliyet arayan CIA ajanları bunu ciddiye aldı ve miktarı açıklanmayan bir ödeme yapıp Montgomery ile beraber çalışmaya başladı.

Daha sonra bu bilginin Beyaz Saray'a ve İç güvenlik Bakanlığına iletilmesi sonucu alarm verildi. Bu alarm sonucu Amerika Birleşik Devletleri'ne pek çok uçak seferi iptal edildi.

DOLANDIRILDILAR
Ancak bir süre sonra Montgomery'nin El Cezire yayınlarındaki şifreleri nasıl çözdüğünü söylemeyi reddetmesi ve programı için 100 milyon dolar istemesi CIA ajanlarını kuşkulandırdı. Ajanlar olayın üzerine gidince dolandırıldıklarını anlayarak kendisiyle çalışmayı bıraktı.

Guardian, dolandırıcılık olayının meydana geldiği 2003 yılında Amerikalı yetkililerin 11 Eylül saldırılarına denk büyük bir saldırı uyarısında bulunduklarını hatırlatarak, alarmın söz konusu dolandırıcı yüzünden verildiğinin sanıldığını yazdı.

Gazeteye göre, Amerikan İç Güvenlik Bakanı Tom Ridge de Amerikan ordusunun “güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak kendisini yeni bir terör saldırısına hazırladığını duyurmuştu. Ancak daha sonra bu konuda hiçbir açıklama yapılmamıştı.

Guardian, CIA'yi komik duruma düşüren dolandırıcılık olayının ilk kez Playboy dergisi tarafından ortaya çıkarıldığını yazdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız