SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cibik'e Bir Ödül de ABD'den

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:54:24
'Cibik'e Bir Ödül de ABD'den
A- A+ PAYLAŞ

Kayseri'de Develi ilçesi Sidelhöyük köyünde sazlıkçıların öyküsünü anlatan 'Cibik' belgeseli, 9. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda Özel Gösterim ve Mansiyon Ödülü'ne layık görüldü. 

Malatyalı Belgeselci Turgay Kural ve ekibi tarafından Kayseri'de 34 günde çekilen belgesel, 21. Altın Koza Film Festivali ve 2. Altın Çınar Film Festivali'nde de ödüle layık görülmüştü.

Belgeselin yönetmeni Turgay Kural, "Belgesel filmimiz, üç kişilik bir ekiple çekim aşaması tamamlandı. 34 günde, Kayseri'nin Develi İlçesi'nde çektiğimiz belgeselimizde, sazlık toplayan 5 tane sazlık işçisinin bir günlük kesitini anlattık. 15 günlük kurgu aşamasından sonra ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırladık ve festivallere gönderdik. Yaptığımız bu çalışmanın, kısa sürede meyvelerini toplamaya başladık. Dünya'da Türkiye'yi, Türkiye'de de Malatya'yı temsil etmek bizim için büyük bir gurur" diye konuştu.

"YENİ PROJELERİMİZ OLACAK"

Kural, Cibik'in 26 ülkede yarıştığını kaydederek, "Amerika Boston'da düzenlenecek olan 9. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda Özel Gösterim ve Mansiyon Ödülü'ne layık görüldük. Bunun haricinde şuanda 26 ülkede de yarışmaktayız" dedi.

Malatya'da bir belgesel çekme projelerinin olduğunu dile getiren Kural, "Ekip arkadaşlarımızla bundan sonraki belgesel çalışmamızı Malatya'da yapmayı planlıyoruz. Şuanda alan taraması içerisindeyiz. Eğer güzel bir konu bulunması halinde, Malatya'da güzel bir belgesel çekmeyi planlıyoruz. Bu noktada bizi destekleyen Malatya Park'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız