SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cibik'in Gösterimine İlgi

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:11:40
'Cibik'in Gösterimine İlgi
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Turgay Kural'ın bol ödüllü "Cibik" adlı filminin sunum ve söyleşisi MAFSAD’ta yapıldı. 

MAFSAD’ın dernek merkezinde, SODES Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesinde gerçekleştirilen “Cibik” adlı kısa filmin sunum ve söyleşisine, başta MAFSAD Üyeleri olmak üzere Malatyalı sinema ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

21.Uluslararası Altın Koza Film Festivalinde ve 2.Uluslararası Altın Çınar Film Festivalinde “En iyi film ödülü”, 51.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde özel gösterim ve 2014 Documantarist Türkiye Panoraması Uluslararası gösterim alan “Cibik” filmi, Kayseri’nin en soğuk olduğu dönemde ve çok zor şartlar altında Sultansazlığı’nda çalışan sazlık işçilerini anlatıyor. 

Turgay Kural, “Cibik” filminde kurgulama yapılmadığını belirterek “bizler çekimler esnasında köylülerle beraber günlerce saz çadırlarda ve telefon dâhil hiçbir iletişimin olmadığı doğal ortamda çok zor şartlarda bu belgeseli çektik” dedi. Kural ayrıca filmin çok büyük bir maliyetle çekilmediğinin altını çizdi.

Filmin gösteriminin ardından konukların sorularını da yanıtlayan Kural, yapmış olduğu diğer çalışmaları ve devam eden projeleri hakkında bilgiler verdi. Bol ödüllü ve büyük bir ses getiren “Cibik” Belgesel filminin çekimi sırasında yaşadığı zorlukları da anlatan Turgay Kural, şuan Elazığ Harput’ta çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Malatyalı yönetmen Kural’a "Önümüzdeki günlerde Malatya’da gerçekleşecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali (MUFF)’da “Cibik” yarışacak mı? sorusu da yönetildi. Kural, kendisinin bu festivalde jüri olarak görev aldığını belirterek, jüri üyelerinin yapıtlarının festivalde yarışmaya giremediğini hatırlatıp “ancak özel bir gösterim yapılabilir” şeklinde konuştu.

Soru cevap şeklinde devam eden sohbetin arkasından konuklar Yönetmen Turgay Kural’ı kutlayıp, başarılar dileyip hatıra fotoğrafı çektirdiler. Kural da kendisine gösterilen bu ilgiden dolayı konuklara teşekkür etti.

TURGAY KURAL KİMDİR?

1984 Malatya doğumlu olan Turgay Kural, Erciyes Üniversitesi iletişim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon mezunudur. Aynı alanda yüksek lisansını yapan Kural, ulusal bir gazetenin il temsilciliği yanı sıra yerel gazetelerde de görev aldı, Yurtdışı menşeli firmalarda fotoğraf editörlüğü görevinde de bulundu.

2010’da Köln işçi Belgeselleri Festivalinde gösterilen Ateşin Emekçileri, 2011’de ise Karsta Sarı Balık adlı belgeseli çekti. Coşkun Aral’dan en iyi belgesel dalında üçüncülük ödülünü kazandı. Yönetmenin son eseri Cibik 21.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde özel gösterim ve 2014 Documantarist Türkiye Panoraması Uluslararası gösterim aldı.

Cibik adlı filmde, Kayseri’nin çok soğuk olduğu bir dönemde ve zor şartlar altında Sultansazlığı’nda çalışan sazlık işçilerini anlatıyor.

Türkiye’nin farklı illerinde birçok belgesel foto ve röportaj çalışması gerçekleştiren Kural, çalışmalarını sürdürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız