SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiçek Arapgir'e Uğradı

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Biz Anayasa değişikliği çalışması yapınca anayasal düzeni değiştirme ithamı ile karşılaşıyoruz, zenginler kulübü yapınca TÜSİAD yapınca entel bir iş oluyor'' dedi.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenecek bir şenliğe katılmak üzere giderken Malatya'nın Arapgir ilçesine uğrayan Bakan Çiçek, Belediye Başkanı Halit Konukçu'dan ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısında konuşulan Anayasa konusuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Dün onlar bir anayasa konvansiyonu konusunda bir toplantı yaptı. Anayasa konusunu gündeme getirmiş olmalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Hatırlarsanız biz bir sene evvel bu konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yaptık. O zaman bizim Anayasa taslağı hazırlamamızı bir çok kişi yadırgadı. Ama şimdi memnuniyetle görüyoruz ki TÜSİAD da bu konuyu bir önemli mesele olarak gündeme alıyor. Biz bundan dolayı memnun oluruz ama aynı konuda TOBB başkanlığındaki başka kuruluşların da meslek kuruluşlarının da çalışmaları var. Bu çalışmalar birbirine paralel gitmelidir.''

Birlikte çalışma yürütülmediği takdirde çalışmaların başlamadan öleceğini anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

''Çalışmalar birlikte yürütülmezse, o zaman da böylesine önemli bir konu maalesef Türkiye'nin gündeminde çözümsüz olarak kalır. Onun için gündeme gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz ama daha yapılması gereken çok iş var. En başta bu çalışmalara siyasi partilerin de destek vermesi lazım. Anayasa değişikliğine en hazır parti AK Parti'dir. Çünkü biz bu konuda hazırlığımızı daha seçimlerden önce başlattık ve seçimlerden sonra da bu çalışmaları yaptık."

Anayasa değişikliği ile ilgili çalışma yaptıkları için anayasal düzeni değiştirmekle itham edilmelerinden şikayetçi olan Bakan Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Biz yapınca Anayasal düzeni değiştirme ithamı ile karşılaşıyoruz zenginler kulübü yapınca TÜSİAD yapınca entel bir iş oluyor. Ama yapılan her işte bir olumlu yön vardır. Ben olumlu buluyorum bunu.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız