SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiçek ve Öz Karşıladı

A- A+ PAYLAŞ
TBMM'yi ziyaret eden KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve beraberindeki parlamenter heyetini meclis başkanı Cemil Çiçek'le birlikte KKTC Dostluk Grubu Başkanı AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz karşıladı.
 
Bu konuya ilişkin olarak Öz'ün TBMM'deki sekreteryasından şu bilgi verildi:
 
"4-7 OCAK 2012 tarihleri arasında temaslarda bulunmak üzere KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Dr. Hasan BOZER ve beraberindeki Parlamento Heyeti 05 Ocak 2012 tarihlerinde TBMM’yi ziyaret ettiler.
 
Konuk Meclis Başkanı ve Milletvekili heyeti TBMM’ye gelişlerinde TBMM Başkanı Sayın Cemil ÇİÇEK ve KKTC Dostluk Grubu Başkanı Malatya Milletvekili Sayın Ömer Faruk Öz tarafından karşılandı. Daha sonra heyetler arası görüşmelere geçildi. 
TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, yaptığı konuşmada "Bizim Kıbrıs’la ilişkimiz sadece devletten devlete, parlamentodan parlamentoya bir ilişkinin ötesinde kardeşlik ilişkisidir. Anavatan-yavru vatan ifadesi bu ilişkiyi en iyi şekilde tanımlamaktadır. Temenni ederiz ki, 2012 yılı, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı barışın tesis edileceği bir yıl olsun”  temennisinde bulundu.
 
Konuk  KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Dr.Hasan Bozer ise konuşmasında," Bizler KKTC Meclis Başkanlık Divanı ve sekraterya olarak TBMM çatısı altında olmaktan ve birlikte konularımızı tartışmaktan ve onun ötesinde hasret gidermekten çok büyük mutluluk duymaktayız." İfadelerinde bulundu.
 
 Aynı gün akşamı  KKTC Dostluk Grubu Başkanı Malatya Milletvekili Sayın Ömer Faruk Öz tarafından JW Marriott Otel’de Meclis Başkanı  Dr.Hasan Bozer ve heyetteki Milletvekilleri, bürokratlar, KKTC Türkiye Büyükelçisi  Sn.Mustafa LAKADAMYALI, PTT Genel Müdürü Osman TURAL, Türkiye Dostluk  Grubu üyeleri  Ak Parti Milletvekilleri Bülent TURAN, Ali TURAN, Mustafa ÖZTÜRK, Sıtkı GÜVENÇ, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ’in katılımıyla bir akşam yemeği verdi. 
 
Yemekte ev sahipliğini yapan Sayın Ömer Faruk ÖZ ; konuşmasında  “Türkiye ile  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki Kıbrıs Türkünün varlığını sürdürmesi noktasında Türkiye’nin her zaman kardeşlerinin yanında olduğunu , Ada'da kalıcı ve adil bir barış olması için uğraştıklarını  ve 2012 yılının bir karar yılı olması için çalışacaklarını  ifade etti. Dün de Türkiye ile KKTC arasında su ihtiyacının karşılanması na ilişkin kanun tasarısının  Meclisten geçtiğini belirten ÖZ; açılış merasimini de inşallah birlikte yaparız ve kardeşliğimizi bu dönemde daha da yoğunlaştırarak Avrupa ve Dünyaya bu gerçeği anlatırız.”  dedi.
 
Daha sonra söz alan KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Dr.Hasan Bozer ise "Bu ziyaretteki amaçlarının anavatan dediğimiz Türkiyemiz’ in yavruvatan dediğimiz Kıbrısımızın parlamentosunun işbirliğini,  güçbirliğini,  muhabbetini artırmak ve geleceğe dönük neler yapabilirizi konuşmak" tır  diyerek  akşam yemeği için Sayın ÖZ’e teşekkür etti.
 
Ardından konuk  Meclis  Başkanı Sayın Dr.Hasan Bozer;  KKTC Dostluk Grubu Başkanı Malatya Milletvekili Sayın Ömer Faruk Öz ‘e hediyelerini sunduktan sonra;   ev sahibi Ömer Faruk ÖZ konuk Meclis Başkanı ve heyetine Malatya kayısısı hediye etti. Sayın BOZER hediye edilen kayısıları KKTC Meclisinde tüm milletvekillerine ikram edeceğini söyleyerek yemekten ayrıldılar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız