SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiçeklenme Neredeyse Bitti Ama..!

0
Güncellendi - 2017-04-08 02:55:08
Çiçeklenme Neredeyse Bitti Ama..!
A- A+ PAYLAŞ

  • Kayısıda çiçeklenme dönemi büyük çapta sona ererken "Kayısı Çiçeği Fotomaratonu" düzenlediler!

Malatya İl Kültür  ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen,   Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş  ile  Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından desteklenen “Malatya Kayısı Çiçeği Fotomaratonu” başladı. Malatya'da kayısının çiçeklenme döneminin, yüksek kesimler dışında neredeyse bitmiş olmasına karşın, düzenlenen yarışmanın gecikmiş zamanlaması eleştirilere yolaçtı.

Malatya İl Kültür  ve Turizm Müdür Vekili Levent İskenderoğlu yaptığı açıklamada, kayısı çiçeği üzerine böyle bir çalışmanın ilk defa gerçekleştirildiğini söyleyerek  sözlerine şöyle devam etti:

“Fotomaratonun amacı, Kayısının Başkenti olarak bilinen Malatya’nın ve kayısının  tanıtılmasına katkı sağlamak, bunun yanında Malatya’da yaşayan insanların fotoğraf sanatına ilgi duymasına, sanatsal faaliyetlere katılımın arttırılmasına ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmaktır. Fotomaraton sayesinde kayısı çiçeğiyle ilgili elde edilecek fotoğraflar Malatya fotoğraf envanterini zenginleştirecektir. Yarışmanın konusu “Malatya’da Kayısı Çiçeği’dir. Çekilen fotoğraflarda kayısı çiçeğine özellikle vurgu yapılmalı ve fotoğrafta kayısı çiçeğinin varlığı hissedilmelidir. Yarışma için kayıtlar  7 Nisan 2017 Cuma günü saat 08.30’da başlayacak ve 9 Nisan 2017 Pazar günü saat 12.00’ye kadar devam edecektir.  Kayıtlar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzde gerçekleştirilmektedir.  Yarışmaya 7-9 Nisan 2017 tarihleri arasında çekilen fotoğraflarla katılım gerçekleştirilecektir”.

Bu arada, Malatya genelinde kayısıdaki çiçeklenme döneminin büyük ölçüde sona ermesine karşın "kayısı çiçeği" yarışması düzenlenmesi eleştirilere yolaçtı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • İBRAHİM (6 yıl önce)
    Kültürr müdürü şov yapana kadar hizmet yapsın MAFSAD la birlikte olmyan çkaysı çiçeklerini önceden birilerine çektirip kendi tanıdıklarına para ödülümü verlecek yoksa malatya genelinde kaysı çiçeklerini 10 gün öncesnde döktü belediye başkanlığı da bunların bu oyunlarına alet olmasınalr
    0
    0
    Yanıtla
  • Şengül Korkut MAFSAD yoneticisi (6 yıl önce)İBRAHİM isimli kullanıcı yorumuna
    Fotoğraf makinesini kaydettik çekilme tarihlerinide maratonda sınırların...bu eleştirileriniz doğru değil.Kaysi bölge bölge çiçek acar.Arayan herkes şu zamanda çiçek bulur...ne alakası var bu çiçek yok demenin yalan yorum yazmanin.Bir kurumu böyle karalamak ve toplumda gözden düşürmek işinize nasıl yarar ki bunu anlamış değilim.Hatta bu tarz yanlis yazilar sivil düzeyde sizinde çalışmalarınıza zarar verir. .
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurten (6 yıl önce)
    İnsanlarla dalga gecmeyin hangi kaysı çiçeğinin yarışması lütfen birşey yapmış gibi öğünüyorlar birilerine yarışmada ödül diye para verilecek ama yazık devletin parasına gercek anlamdayarışma yapıksa aylar önceden duyurusu yapılrdı şimdi bakıyorum yeni duyuru yapılyor ancak yüksek yerlerde çiçekler açmamış ordakilerinde nasıl olacağı belli değil insanların iyi niyetini suistimal etmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • ZAFER (6 yıl önce)
    Sanırım afişler yanlış olmuş Çağla yarışması olacaktı çiçekmi kaldı ama var kürecikte var sanırım il müdür vekili kürecik için bu yarışmayı yaptı kürecik kaysısı foto maratonu dense iyi olurdu veyada aklımıza başka şeyler geliyor çiçek resimleri birilei tarafında önceden çekildi bu tarihte çekilmiş gibi forum doldurulup yarışmaya belirli insanlar katılacak resimlerin altında çekildiği tarih çekilen mekan yazılmalı inandırıcılığı olsun yoksa il müdür vekili zan altında kalır bizden söylemesi ama KÜRECİK Bölgesi kaysı çiçegi yarışması deselerdi iyi olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • derya aral (6 yıl önce)ZAFER isimli kullanıcı yorumuna
    doğanşehirde çektik ve heryer çiçeğe kesmişti hala da döktüğünü sanmıyorum hekimhan akçadağın yüksek yerlerinde hala çiçek var kürecik vs tarafı açmadı bile burnunuzu merkezden dışarı çıkarmayıp ahkam kesiyorsunuz makinalar seri numaraları ve modelleri kaydedildi. kazanamamanın hırsımıdır nedir bende kazanamadım ama kimseyi de karalamıyorum... sizin gibiler yüzünden insanın etkinlik yapası gelmiyor
    0
    0
    Yanıtla