SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Anlamda Projelere İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2016-05-11 23:47:02
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, "Gençlerimiz, sahip olduğu değerin ve şu an Türkiye'nin üzerindeki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeli. Sizler bu ortamda tek umut vaat eden ülkenin gençliğisiniz." dedi.

Boynukalın, Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şubesi, Genç MÜSİAD, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye'de Toplumsal Değişim ve Gençlik" konulu söyleşiye katıldı.

Batı'daki ülkelerin gençlikle alakalı durumunun kötü olduğunu ifade eden Boynukalın, Avrupa ülkelerinin siyasi ve ekonomik anlamda dünyada birinciliğe oynarken, ahlaki bir çöküş yaşadığını söyledi.

Boynukalın, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde yaşananlara dikkati çekerek, şöyle devam etti:

boynukalın"5 yıldır Suriye'de bütün dünyanın gözü önünde annelere tecavüz ediliyor, babalar öldürülüyor ve çocuklar teker teker ailelerini kaybediyor. Mısır'da halkın oylarıyla seçilen bir iktidarı, ordu darbeyle aşağı indiriyor. Batı 'Demokrasi için darbe yapılmıştır' diyor, şaka gibi. Afganistan yıllardan beri kanayan yaramız. Irak paramparça olmuş, kanayan yaramız. Filistin, Gazze bitmeyen davamız. Bu kadar bulanıklığın, sıkıntının, derdin, tasanın, zulmün, kanın ortasında bir Türkiye gerçekliği var. Gençlerimiz, sahip olduğu değerin ve şu an Türkiye'nin üzerindeki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeli. Sizler bu ortamda tek umut vaat eden ülkenin gençliğisiniz."

Türkiye'de geçmişte gençlerin kullanıldığını, darbelerde bir basamak ve oyuncak haline getirildiğini dile getiren Boynukalın, şunları kaydetti:

"Şu an Türkiye'nin gençliği ne rejimin bekçisi ne darbenin bir payandası ne sağı solu doldurması gereken bir dolgu malzemesi ne de eğitim hakları elden alınarak sağa sola itilip kalkılacak bir gençliktir. Siz Türkiye'nin şu anısınız. O nedenle bugün itibarayla Batı'nın ve Doğu'nun yaşadığı birçok krizin ortasında Türkiye bu kadar umut vaat ederken, sahip olduğunuz niteliklere, Türkiye'nin ne durumda olduğuna iyi bakarak tekrar düşünmemiz gerekiyor."

Boynukalın, gençlere dedikodu ve kulis yapmamaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, daha çok fikir ve proje üretmelerini önerdi.

Gençlerin proje üretme konusunda yetersiz olduğunu vurgulayan Boynukalın, "Ciddi anlamda projelere ihtiyacımız var. Gençlik ve sporla ilgili toplumumuza, vatana ve millete faydalı olacak bütün projelere açığız, bekliyoruz, ihtiyacımız var." diye konuştu.

Boynukalın, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini de kınadı.

Söyleşiye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı diğer yetkililer ve çok sayıda öğrenci katıldı.

A.A.

c1

c2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Toraman (7 yıl önce)
    Evet proje lazım ama ilk önce belediye başkanlarının değişmesi ve milletvekillerinden de torpilde parmağı olan in gönderilmesi gerekmektedir
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    projeden çok dini toplantıya benzemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    Asla projesi olamayacakların helede basın hürriyetini hiçe sayarak gazete binası basan kişilerin olduğu ortamlarda has bir tek Malatya'lı olmamalı olmazda. Malatya'lı adam gibi adamların olduğu yerde bulunmalıdır. Bir gün bu özelliğini yeniden yakalayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    Bunların projesi yan yana devasa fabrikaları yanı Şeker, Mensucat ve tekel fabrikalarını yıkıp yerine yandaşlarına peşkeş çekip AVM yapmaktan öteye geçemez. Bunların projeleri tarım işletmelerini zarar ettirip dışarıdan saman patates ithal etmekten başka bir şey olamaz. Bunların projesi arabası olmayan ve asla olmayacak zavallı halkımızı yok köprü hava alanı ile kandırıp köşe dönmekten başka bir şey olamaz. Kısacası bunların projesi din tacirliği ile köşe dönmekten başka bir şey asla olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    geçlerin derdini anlamayan bir karakter sürekli laf üretip gencler arasında bölünmeye sebep oluyor .ak parti geçlik hareketi bu adamın arkasında yürümüyor .düne kadar Abdullah öc alana övgüler diziyordu sosyal medyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Spordan bahsetmesi gereken sahis tipki Mustafa Sahinin yaptigi gibi gelmis siyaset yapiyor Vay halimize
    0
    0
    Yanıtla