SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Bir Atağa Geçtik"

0
Güncellendi - 2017-03-13 17:54:21
A- A+ PAYLAŞ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, birinci Organize Sanayi Bölgesi’nde toplantıya katılarak, Malatya’daki Organize Sanayi Bölgeleri hakkında bilgiler aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, brifingin ardından 3. OSB’deki alanda incelemede bulundu ve daha sonra fabrikaları ziyaret etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı, Vali Mustafa Toprak, ziyarette ayrıca işçilerle fotoğraf çektirdi.

“HÜKÜMETİMİZİN VERDİĞİ DESTEKLERLE CİDDİ BİR ATAĞA GEÇTİK”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti.

Ziyarette konulan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Erkoç, MTSO olarak cumhuriyet ile yaşıt olduklarını kaydederek, “Odamız 1923 yılında kurulmuş, şuanda 8 bin üyemiz var. Faal üye sayımız 5 bin 500. Sanayide son dönemde hükümetimizin verdiği desteklere birlikte yerinde de görüp, izlediğiniz gibi ciddi bir atağa geçtik. Son 13 yıldır ciddi bir şekilde büyümeye başladık” dedi.

2002 yılındaki ihracat rakamının 78 milyon dolar iken 2017 yılında 400 milyon dolara ulaştığına dikkat çeken Erkoç, “Ama bu bizim ürettiğimizi yansıtmıyor. Çünkü ticaretle uğraşan işadamlarımızın ticari merkezlerinin geneli İstanbul ağırlıklı ama biz ürettiğimize baktığımızda bu rakamların çok üzerindeyiz. Ama bu bir taraftan da bizim işimize yarıyor. Teşvikten faydalanma noktasında yararlanmış oluyoruz. Son dönemde hükümetimizin Malatya’da yeni yatırımlara altıncı bölge teşvikini vermiş olması da iş dünyamız adına sevindiricidir. İstihdam seferberliği içerisinde her üye için iki kişiyi, yılsonuna kadarda 11 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Malatya’nın büyümesine, güçlenmesine, yeni Türkiye’nin güçlenmesine ve büyümesine her noktada katkı sunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Erkoç, milletin her daim milli iradeye sahip çıktığını ifade ederek, “Avrupa’da yaşanan olaylar bizim gururumuzu incitmiştir. Ülke olarak biz büyük bir milletiz. 15 Temmuz’da bu kararlılığı ortaya koyduk. Milli iradeye ve geleceğimize sahip çıktık. Bu tür saldırılar bizi yine yıldırmayacaktır. Belki 16 Nisan’a kadar bu saldırılar daha da çoğalacaktır ama umudumuzu yitirmeden; birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek, bu işlerin üstesinden gelecek güce ve iradeye bu millet sahiptir” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız