SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Bir Çalışma Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:52:44
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun Malatyalı Başmüfettişi Hakim Yunus Nadi Kolukısa, "Toplumun en alt kısmından en üst kısmına kadar ‘bende dinleniyor muyum’ imajı oluşuyorsa toplum için büyük bir hasardır. Bunu el birliği ile düzeltmemiz gerekiyor. Bu konuda çok ciddi bir çalışma yapıyoruz" dedi. 

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta “Türkiye’de Önleme Dinlemeleri” konusu anlatıldı.

Önleme dinlemeleri alanının, hukuk sistemi içerisinde en az ilgi gören, hakkında en az çalışma yapılan bir alan olduğunu belirten Kolukısa, “Devletin bekası ve güvenliği açısından yapılan işlemler ile kişilerin güvenliği, haberleşme hürriyeti ve özel hayatın gizliliği konuları burada karşı karşıya gelmektedir. Yasa koyucuların çok hassas olmaları gerekiyor. Toplumun en alt kısmından en üst kısmına kadar ‘bende dinleniyor muyum’ imajı oluşuyorsa toplum için büyük bir hasardır. Bunu el birliği ile düzeltmemiz gerekiyor. Ben burada Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu adına şunu söyleyebilirim. Bu konuda çok ciddi bir çalışma yapıyoruz, yürütüyoruz ve bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Toplumdan da bu hususun artık düzeldiğini düşünmelerini istiyoruz" dedi. 

Türkiye’de önleme ve adli dinlemeler hususu ayrımının çok karıştırıldığını, bunun sebebinin ise ne bazı düzenlemeler sırasında bu hususun tam ve açık bir şekilde düzenlenmemiş olmasından kaynaklandığını vurgulayan Yunus Nadi Kolukısa şunları söyledi: “Bu konuya neden ilgi gösterildi onu açıklamak istiyorum. Ne yazık ki son bir yıldır ülkemizde çok farklı bir durumla karşı karşıyayız. Ülkemizde yanlış algılara sebebiyet verecek durumlar söz konusu. Toplumumuzda herkes dinleniyormuş algısı oluşturulmaya çalışıldı. Tabi bu durum son derece rahatsız edicidir. Bir defa bu anayasamızda da belirtildiği üzere haberleşme özgürlüğüne aykırıdır. İnsanımız doğal olarak haberleşme hürriyetine saygı duyulmasını istiyor. Ancak biraz önce bahsettiğimiz söz konusu algı insanları olumsuz etkilemektedir. Türkiye’de son bir yıldır yaşanan bu konularla alakalı bana Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda bu konuların soruşturulması ile ilgili görev verildi. Bu husus oldukça önem arz ediyor. Ne yazık ki uygulamadaki en büyük sorunumuz kanunun yeterince uygulanmamasıdır. Kanun uygulanmadığı zaman da çok ciddi sorunlarla karşılaşıyoruz. Ülkemiz ve toplumumuz açısından ağır müeyyidelerle karşı karşıya kalıyoruz.”

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi Hakim Yunus Nadi Kolukısa’nın konuşmacı olduğu konferansa Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hayri Keser, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız