SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ciddi Bir Çalışma Yok'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, bakanlık bütçe çalışmaları öncesinde bir mektup gönderdi ve Malatya'daki karayolları çalışmaları ile sorunları dile getirdi.

Aslanoğlu'nun, Yıldırım'a gönderdiği mektup şöyle:

"Malatya, Doğu Anadolu ile orta Anadolu ile Güney’i Kuzey’e bağlayan bir coğrafya’ya sahip bir İlimizdir.

İstanbul – Ankara – Kayseri’den Elazığ – Van hattının üzerindeki bir İlimizdir.

Ayrıca, Türkiye’nin Ana ulaşım yollarından birisi olan bu güzergâhta özellikle Kayseri – Gürün hattından sonra Gürün – Darende – Malatya güzergâhında, Bölünmüş yol çalışmaları çok küçük bir bölümde yapılmakta ve bugüne kadar ciddi hiçbir sonuç alınamamıştır.

Yine – Adana – Gölbaşı – Malatya güzergâhında Gölbaşı – Malatya kısmında sonuç olacak ciddi bir çalışma yapılmamaktadır. Sivas – Malatya güzergâhında hiçbir ciddi çalışma yoktur.

Sivas – Divriği – Arapgir – Keban – Elazığ güzergâhı özellikle doğudan gelip karadenize çıkış için önemli bir güzergâh olmasına karşın Divriği – Arapgir güzergâhında da aynı zamanda çalışma yapılmamaktadır. Ayrıca, Arapgir – Kemaliye yoluna yıllardır, 3 km’lik Arapgir – Kozlukçayı kısmı bitirilememiştir. 50 km’lik Arapgir – Kemaliye güzergâhı yıllardır çözüm beklemektedir.

Adıyaman – Çelikhan – Yeşilyurt – Malatya yolu 1990 yılından beri programda olmasına karşın 25 km ‘lik Çelikhan – Yeşilyurt bölümü 15 yıldır bitirilememiştir. Heryıl konulan çok düşük ödeneklerle bu yolun bitmesi mümkün görülmemektedir. Malatya – Adıyaman arasındaki bu güzergâhın öncelikle tamamlanması acil ve önemli olduğu bir gerçektir.

Nemrut Dünya’nın 7. harikasından birisi olmasına karşın ve Malatya’dan 70 km olan bu güzergâh yıllardır Karayolları ağı içerisinde alınmamıştır. Bu güzergâhla Malatya’dan Nemrut’un tepesine 70 km sonra ulaşılmasına karşın, mevcut yolun çok dar ve virajlı olması önemli sorun yaratmaktadır. Malatya – Nemrut yolunun karayolları ağ’ına alınarak Malatya – Pütürge - Nemrut yolu uluslararası standart’a öncelikle kavuşturulmalıdır. Ülkemiz turizmi açısından çok önemli bir güzergâh olan bu yol yıllardır ihmal edilmiş ve ihmal edilmektedir.

Malatya – Doğanyol – Çüngüş – Diyarbakır güzergâhı özellikle güneydoğu’yu Malatya’ya bağlanacak 100 km bir güzergâh olmasına karşın hiçbir planlama ve çalışma yapılmamaktadır. Bu güzergâhın öncelikle karayolları ağı içerisine alınmalıdır. Malatya – Battalgazi yolu 15 km olmasına karşın yıllardır bitirilmiyor.

Malatya’nın mevcut sorunlarıyla ilgi geçtiğimiz 5 yıllık süreçte çok ciddi bir çalışma yapılmadığı bir gerçektir. Bütçe çalışmaları öncesinde Malatya’nın mevcut tablosunu bilgi ve değerlemenize sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız