SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Bir Mücadele Verildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:07
A- A+ PAYLAŞ

Portföy B grubunda bulunan Malatya Şeker Fabrikası'nın satışına ilişkin verilen kararın iptal edilmesini değerlendiren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, "26 milyon ton kaba yem açığımız var. Bu da şeker fabrikalarının önemini bir kat daha arttırdı" dedi. 

Sendika binasında sendika yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, "14 Eylül 2011 tarihinde özelleştirme ilanı ile birlikte Portföy B ve Portföy C grubu fabrikalar ihaleye çıkarıldı. 29 Kasım 2011’de ise özelleştirme sonucu tamamlandı. Malatya’nın da içinde bulunduğu Portföy B grubunu Kolin-Limak ortaklığı satın aldı. Tabi ki bununla ilgili ciddi bir mücadele verildi. Bu mücadelenin sonunda bu müjdeli haberi aldık. Özelleştirme yüksek kurulu kararı ile satılan Portföy B ve Portföy C grubundaki 10 fabrikanın ihalesi Başbakanımızın duyarlı davranışından dolayı iptal edildi. Özelleştirme süreci başladığından bu yana bizimle birlikte ciddi anlamda mücadele eden herkese teşekkür ediyorum. 26 milyon ton kaba yem açığımız var. Bu da şeker fabrikalarının önemini bir kat daha arttırdı. Bu yıl 190 bin ile 200 bin ton arası pancar işleyeceğiz. Bunun karşılığında ise yaklaşık 25 bin ton şeker, 80 bin ton küspe ve yaklaşık 10 bin ton melas üreteceğiz. Malatya için gerçekten önemli katma değerler. Özellikle besicilik yapanlar için küspe bir kat daha önemli oluyor. Özellikle de samanın çok pahalı olduğu bu dönemlerde bulunmaz bir nimettir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız