SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Bir Sıkıntı Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:40:53
A- A+ PAYLAŞ

Merkez üssü Hekimhan ilçesi sınırları dahilinde olan 4.6 büyüklüğünde  depremin, 29 Kasım’daki 5.1'lik depremden dolayı evlerde oluşan çatlakları biraz daha derinleştirdiği, ancak ciddi bir sıkıntının olmadığı bildirildi.

Hekimhan’ın Beykent merkezli 4.6 şiddetindeki deprem sonrasında ilçe kaymakamı Tunahan Efendioğlu ve AFAD ekiplerinin Beykent’e gittiği ve burada ilk incelemelerini yaptıkları belirtildi.

Deprem sonrasında Yeni Malatya Muhabirinin ulaştığı Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, “Şuanda ciddi manada bir sıkıntımız yoktur.  Önceki depremde hasar alan evlerimizde o hasar devam ediyor. Bazı binalarda son depremden dolayı çatlakların arttığı yönünde bilgiler var. Şuanda AFAD yöneticilerimiz ile birlikte Beykent Mahallesindeyiz.  Son depremden dolayı yeniden çatlak oluşan veya çatlakları derinleşen evlerle ilgili olarak yeniden bir değerlendirme yapılacak. Orta hasar veya hafif hasar diye tutanak tutulan evler için vatandaşlarımız talepleri doğrultusunda yeniden hasar tespiti yapılacak. Biz vatandaşlarımızdan ağır hasarlı olan evlerde oturmalarını istemiyoruz.  Son depremden dolayı ciddi bir yıkıntı olarak gözle görünen bir şey yok. Sadece bir önceki depremde evlerde oluşan çatlaklarda biraz daha derinleşme oluşmuş. Depremden sonra hemen mahallemize geldik ve vatandaşlarımızla birlikteyiz. Gerekli tetkikleri yerinde yapıyoruz.  Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına yönelik talepleri alarak, gidereceğiz. Yaşam malzemelerini dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın tüm eksikliklerini tamamlayacağız. Vatandaşlarımızın yanındayız ve her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

ARŞİV FOTO: Kaymakam Efendioğlu daha önce meydana gelen depremin etkilediği bölgede

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız