SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ciddi Çalışmalarımız Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Rıdvan Çalıkuşu, bütün amaçlarının Malatya trafiğini rahatlatarak, kazaların azalmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Malatya trafiğini rahatlamaya yönelik yaptıkları uygulamaların ileride tam anlamıyla görüleceğini söyleyerek, "Göreve geldiğimizde Malatya'da İnönü ve Kışla (Atatürk) caddesindeki park yasaklarıyla ilgili alınan bir karar vardı. Malatya Belediyesi bu karar almıştı ve bize de bu kararı uygulamak düştü. Bu uygulamayı sıkı tuttuk ve 4 aydan beri tepki almadan bu kararı uyguladık. Esnafımız da bize yardımcı oldu ve gördüler ki, trafik rahatladı. Biz bu kararı halen devam ettiriyoruz ve ettireceğiz. Ciddi manada çalışmalarımız var. Malatya Belediyesi ile ortak çalışıyoruz. Kışladan Fuzuli caddesine dönüşü kapatarak, rahatlama yapıldı. Karşıdan karşıya geçerken de vatandaşların güvenliği ve trafiğin rahatlaması için bariyerler koyduk. Kaza olmadan vatandaşların karşıdan karşıya geçmesini sağladık ve yüzde 70 oranın da kazalarda azalma oldu. Ben, Malatya'da yaptığımız bu ciddi uygulamalarla İnönü ve Kışla caddesinde trafiğin rahatladığına inanıyorum" dedi.

"ÇEVRE YOLUNDA SIKINTIMIZ VAR"
İnönü ve Kışla caddesindeki ekipleri ara sokaklarda görevlendirdiklerini kaydeden Çalıkuşu, "Ben ciddi anlamda rahatlama olduğunu düşünüyorum. Bizim birkaç ay daha süreye ihtiyacımız var. Trafikte tamamen rahatlama görülecektir. Ciddi şekilde görevlendirmeler yapıyoruz. Çevre yolunda sıkıntımız var. Trafik işaretleri olmadığın için sıkıntı vardı ve bunun için gerekli görüşmeler yapıldı. İşaretlemeler yapılırsa bu sıkıntı da çözülecek. Çevre yolunda da kazaları azaltacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"TRAFİK KAZALARININ AZALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Çalıkuşu, bütün amaçlarının kazaların azalmasını sağlamak olduğunu söyleyerek, "Geldiğimiz günden buyana kavşak kavşak istatistik tutturuyoruz. Her sabah bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Bizim 7 motosikletimiz var. Valiliği'nde onayıyla kurs hazırladık. 14 motorcu yetiştirdik. Sayın Müdürümüzü Ali Osman Kahya'da trafik konusunda bizlere büyük destekler verdi. 14 ekiple 24 saat ciddi manada trafiğin içindeyiz. Trafikte bu rahatlama arkadaşlarımız sayesinde olmuştur. 35 yerde kameralarımız var.

Vatandaşlarımız ciddi anlamda kırmızı ışık ihlali yapıyordu. Her hafta kırmızı ışık ihlalinden 300-500 ceza yazılmasına rağmen azalma olmuyordu. Biz de 200'e yakın uyarıcı levhalar astık ve 4 gündür kırmızı ışık ihlalinde azalma oldu. Motosikletli ekiplerimiz vatandaşlarımızın kullandığı motosikletler ile ilgili de uygulamalar yapıyor. Uygulamalar neticesinde motosiklet kazalarını da azatlık. Vatandaş bize tepki gösteriyor ama biz böyle kazaların önüne geçeceğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız