SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Mesafe Alındı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:58
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen Ebru Yarışması'nın sonuçları açıklandı. İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Ebru yarışması, belediye olarak yaptığımız sosyal ve kültürel etkinliklerden bir tanesi. Bugüne kadar birçok alanda olduğu gibi sosyal ve kültürel anlamda da önemli projelere belediye olarak imza atıyoruz” dedi.
 
Başkan Çakır, Sanat Merkezi’nde 2009 yılının sonunda faaliyete başladıklarını kaydederek şöyle konuştu: “Sanat Merkezi’nde bugün gelinen noktaya baktığımız zaman, kısa bir süre içerisinde gerçekten çok ciddi mesafe alındığını görüyoruz. 2009 yılında o binada sanat adına hiçbir faaliyetimiz yoktu. Şu an 20 civarında farklı dalda eğitim veriliyor. Gruplarımız var, çalışmalar yapılıyor. Her gittiğimizde oradaki gelişmeleri hayranlıkla izliyoruz. İyi ki bu faaliyetleri yapıyoruz diyoruz. Birçok dalda ihtiyaca cevap veremediğimizi görüyoruz. O güzel eserleri sergileyemediğimizi hissediyoruz. Malatya’yı tanıtamadığımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla bunlarla ilgili ne yapabileceğiz; bunlarla ilgili de çalışıyoruz” 
 
Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde fitness aletleriyle spor imkanı sunulmasının yanı sıra sanatsal eğitim verilmeye başlandığını belirten Çakır, şunları söyledi: “Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde; ebru, tezhip, el sanatları eğitimi veriliyor. Sanatsal eğitimlerimiz orayla da sınırlı değil. Çok amaçlı belediye sosyal tesislerini oluşturduk. Bugün 17’ncisi yapılıyor şu an. 10 tanesi hizmette diğerleri de büyük oranda tamamlandı. Bu tesislerimizde de yine o bölgenin vatandaşına yönelik bu tür sosyal ve kültürel içerikli faaliyetleri yapıyoruz. Tabi bu yeterli mi; gerçekten yeterli değil. Şu an Sanat Merkezi ihtiyaçlara cevap vermiyor. Sanat Galerisi Projesi hazırladık. İnşallah temelini 2-3 ay içerisinde atmayı planlıyoruz. Sanat Sokağı ile birlikte bir bütün halinde yapacağız, projemizi geliştireceğiz. Gerçekten bu eserlerin buralarda yaşaması, yaşatılması anlamında çok önemli görüyoruz Bu etkinliklerimiz her geçen gün artarak devam edecek.” 
 
Ebru Yarışması’nın jürisi adına konuşan Sanatçı Hikmet Barutçugil de şunları söyledi: “Çok hayırlı bir vesileyle burada olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Biz kendi öz sanatlarımıza özenmeye başladık artık. Yakın tarihimizde şuur kaybı geçiren bir ülkenin çocuklarıyız biz ikinci bir nesil olarak. Türkiye uluslararası olmak istiyor. İşte NATO üyesi, AB’ye girmek istiyor. Globalizm diye bir şey var; herkes birbirine yaklaştı. Ama kültür ve sanatta uluslararası olmanın ilk ve tek şartı önce ulusal olmaktır.”
 
Yarışma sonuçlarını Sanatçı Barutçugil açıkladı. 53 eserin katıldığı yarışmada, “Katre-i Hayat” isimli eseri ile Şerife Keskinkılıç birinci, “Çiçekli Ebru ve Akkase Ebru ile Allah (cc) Lafzı” isimli eseri ile Azizhan Çelikkıran ikinci, “Devr-i Karanfil” isimli eseri ile Naciye Aydemir üçüncü oldu. Hasan Azak, İbrahim Karaköse ve Ahmet Duman Şahin’in eserleri de mansiyon ödülüne layık görüldü.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL ödül ile plaketlerini verdi.
 
Başkan Çakır, yarışmanın jüri üyeliklerini yapan ebru sanatçıları Fuat Başar, Hikmet Barutçugil, Ünal Erdinç ve Mehmet Karakurt’a da birer plaket takdim etti.
 
500 TL’lik mansiyon ödüllerini ise İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yakup Kurtaran yarışmacılara verdi.
 
Ödül töreninin ardından jüri üyesi Fuat Başar, Malatya ile ilgili yazdığı şiiri katılımcılarla paylaştı. Daha sonra jüri üyeleri söyleşide bulundu. Diğer yandan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret eden jüri üyelerine Başkan Çakır tarafından birer kalem hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız