SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Proje Hazırladık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:16:00
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AKP iktidarları döneminde tarıma verilen desteklemelerde ilklerin yaşandığını söyledi. 

Çalık, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdürdü. İnönü Caddesi, Sıtmapınarı ve Akpınar esnaf ziyaretlerinde bulunan Çalık, Malatya İli Süt Üreticileri Birliği'ni de ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelip, uzun süre sohbet eden Çalık, "Bizim için dua edin. Hedefimiz 6'da 6" dedi. Bir vatandaş, Öznur Çalık'ı durdurarak, AKP sayesinde ev aldığını ifade etti ve 'Onlar konuşur, AK Parti yapar' diyerek destek verdi. Yaşlı bir bayan ise, 'Her zaman AK Parti, AK Parti'siz olmaz" dedi. 

Sıtmapınarı ziyaretinde küçük bir çocuğu kucağına alan ve uzun süre ilgilenen Çalık, bebeğin kucağından ayrılmak istememesi üzerine bir süre daha ilgilenerek, kucağında salladı. Çalık, Akpınar'da baba dostlarıyla bir araya geldi. Babasından dolayı Akpınar ve Cezmi Kartay esnaflarını çok iyi tanıdığını ifade eden Çalık, eski hatıralarını da tazeledi. Çalık, daha sonra Malatya İli Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti. Çalık'ı çiçeklerle karşılayan Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Çalık'ı Malatya'nın annesi ve ablası olarak gördüklerini ifade etti.Kurtoğlu, Malatya'nın sütlerinin pazarlanması için DAP projesi hazırladıklarını kaydederek, "Herkesin yaşadığı yerde doyması ve ürettiği sütü pazarlaması için ciddi bir proje hazırladık" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AKP iktidarları döneminde tarıma yapılan desteklemelerde ilklerin yaşandığını söyledi. Çalık, "Tarımda, 2002 yılında sadece 1,8 milyar TL destek varken, şuan vermiş olduğumuz destek 10 milyar TL. Daha önce tarıma verilen destek 4 kalemden oluşuyordu, şimdi 52 kaleme tarımda destek veriyoruz. Her alana ayrı ayrı desteklerimiz var. Bunlar sadece ilk kez AK Parti iktidarları döneminde olmuştur. AK Parti iktidarları döneminde yaşatılan bir ilk de, üretici birliklerinin kurulmasıdır" dedi. 

“DERİN BİR KISIR DÖNGÜ”

Başbakanın Başdanışmanı ve AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan da, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Şire Pazarı esnafıyla bir araya gelen Özhan, ziyaretleri esnasında önemli açıklamalarda bulundu. 

Batı medyasına yönelik eleştirilerini dile getiren Taha Özhan, “Bu seçimlerde açıkça seçmenin HDP’ye oy vermesini isteyen yabancı yayın organları, Türkiye demokrasisinin kurtuluş reçetesi olarak HDP’nin barajı geçmesini gösteriyor. 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Batı medyasında da ardı ardına seçimlere yönelik analizler ve yazılar yayımlanıyor. Batı medyasının Türkiye yorumlamasının orijinal bir tarafı bulunmuyor. Oldukça derin bir kısır döngünün içerisinden Türkiye konumlaması yapıyorlar. Bu okumanın en büyük sorunu Türkiye’deki ‘sığ bir perspektife’ sıkışmış olması” ifadelerine yer verdi.

“Özellikle New York Times, Financial Times veya Economist gibi yayın organlarının son birkaç yılda dile getirdiği iddiaları alt alta sıralayıp karnelerini çıkarmak manzarayı görmek için yeterlidir” diyen Özhan, “Bu iddiaların ezici çoğunluğunun boşa çıktığını görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Kaldı ki, uzunca bir zamandır oluşan yeni sarmalda, aynı anda ‘yerli muhbir’ tadında üretilen manipülasyonlarla, yabancı başkentlerden üretilen gündemler birbirine boca olmuş durumda. Kimin kimden tercüme yaptığını ayırt etmek imkânsız bir misyona dönüştü” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız