SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Projeler Kazandırdık"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Malatya'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
Ramada Otel'de gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Malatya'yı çok seven birisi olduğunu Malatya'ya fanatikliğinin olduğunu söyledi. Akdaş, Malatya basını ve Malatyalılarla yoğun bir ilişki içinde olmaları gerektiğini kaydederek, "Dünya hızlı değişiyor. Türkiye değişiyor. Globalleşme her gün yeni boyutlar alıyor. Ben 55 yaşındayım. Benim zamanımda Rusya'ya, Çin'e, Doğu Almanya'ya farklı bakardık. Bugün Afrika'ya farklı bakıyorsunuz. Yarın farklı şeyler olacak. Avrupa'nın çökeceği hiç aklıma gelmezdi. Yakın zamanda Avrupa kaybolacak gibi gözüküyor. Türkiye'de çok hızlı bir değişim var. İnsanların bu yenidünyada hızlı ilerletebilmek için daha kolektif düşüncenin devrede olması gerekmektedir" dedi. 
 
Düzenleyecekleri toplantılarla ve sohbetlerle MİAD'ın 2 yıllık stratejisini belirleyeceklerini ifade eden Akdaş, "Tabii ben yorulduğumu söyledim. Derneğe başlarken simsiyah saçlarımın olduğunu ve şimdi saçlarımın olmadığını, yaşımın da ilerlemesi sebebiyle yorulduğumu söyledim. Başka bir arkadaşımın bu görevi almasını çok arzu etmiştim. Ama yönetimimiz bir dönem daha kalmam konusunda fikirlerini belirttiler. Bu göreve devam edeceğiz gibi görünüyor" diye konuştu.
 
Akdaş, Malatya'ya ciddi ve güzel projeler yaptıklarını vurgulayarak sözlerine şöyle davam etti:
 
"Malatya'ya ciddi ve güzel projeler kazandırdık. Okul, sağlık ocağı aklımıza geliyor ama sevgi evleri ve konuk evi aklımıza gelmiyor. Bu noktada çok güzel projelere imza attık. Öte yandan Malatya Eğitim Bursu projesi umarım gerçekleşir. Malatya Eğitim Vakfı ile olan sıkıntıların tam anlaşılamama durumu vardı. Bunlar anlaşıldı. Buradaki amaç üniversiteli gençlere, sosyal yapılarına bakmaksızın sadece ekonomik yapılarına bakarak burs verenlerle alanları buluşturmaktır. Biz sadece bunu koordine ediyoruz. MİAD burs almıyor, burs toplamıyor, burs vermiyor. MİAD burada destekleyici olarak rol üstleniyor. Diğer dernek ve vakıflarımızla bu işi yapıyoruz. 6 bin 500 başvuru var. İlçelerimize göre de model oluşturduk. İlçelerimiz bu konuda aktif ama Malatya merkez bu konuda biraz tembel kaldı. Hedefimiz 4 bin 500 civarında bir öğrencimize mutlaka burs olanağı sağlamak. Bu konuda görüşmelerimizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız