SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Sağlık Tehdidi Altındalar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:21:16
A- A+ PAYLAŞ

Kanser Erken Teşhis Merkezi’nden (KETEM) vatandaşların yeterince yararlanmadığı bildirildi.

Malatya Devlet Hastanesi bünyesindeki KETEM’in sorumlu doktoru Serpil  Kaya Karadağ, yaptığı açıklamada, “ KETEM hakkında bilgi vermek ve vatandaşları taramadan geçirmek için mektupla davet yaptık. Aile hekimlerinden adres alıp, 2 bin 500 mektup gönderdik. Ancak 300 kişi taramaya geldi.  KETEM’e başvuranlara büyük abdest ve kalın barsak tahlili yapıyoruz.Mamografi çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

KETEM’e gelenlere çeşitli taramalar yaptıklarını söyleyen Karadağ, “Ayrıca, 

Sigara Bıraktırma Polikliniğimiz var. Bin 200 kişiye geçen yıl hizmet verdik” şeklinde konuştu. 

Sigara Bıraktırma Polikliniği’ne başvuranlarda olumlu sonuçlar aldıklarını söyleyen Doktor Karadağ,  sigara içmenin zararlarının büyük olduğunu vurguladı. 

Pasif içicinin kansere yakalanma riskinin yüzde 40 olduğuna dikkat çeken Karadağ, “Sigara kullanmadıkları halde dumana maruz kalanlar, yani pasif içiciler de ciddi sağlık tehdidi altındadır”  ifadelerini kullandı.

Türkiye’de okul çağındaki gençlerin evlerinde yüzde 82, ev dışında ise yüzde 86’sının sigara dumanına maruz kaldığına dikkat çeken Karadağ, daha sonra istatistikler konusunda şu bilgileri aktardı. “Annelerin yüzde 86’sı çocuklarının yanında sigara içmektedir. Öğretmenlerin yarısı sigara içmektedir. Sigaradan çıkan duman, havayı bir arabadan 10 kat daha fazla kirletmektedir. Pasif içicilerin  meme kanserine yakalanma riski yüzde 70’den fazladır. Eşi sigara içen birinin akciğer kanserine yakalanma riski yüzde 30’den fazladır. “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız