SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ciddi Sıkıntılar Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2009 yılının da sıkıntılı geçeceğini söyledi.

Malatya TSO Meclisi, Aralık ayı toplantısını Meclis başkanı Sami Payza'nın başkanlığında yaptı. Toplantıda TSO'nun 2009 yılı tahmini bütçesi 1 milyon 600 bin YTL olarak kabul edildi.

TSO 2009 yılı bütçesinin 1 milyon 600 bin YTL olarak kabul edilmesinin üzerine söz alan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Hiç bir şeye zam yapmadan bütçemizi hazırladık. 2009 yılının zor geçeceğini düşünerek enflasyon oranındaki artışı yapmadık. Fiyatları sabit kıldık. Kapasite raporunu da 200 YTL'den 100 YTL'ye indirdik. Cansuyu kredilerinden dolayı Esnaflar Birliğinin Kapasite Raporundan daha az ücret alması TSO'nun ise daha fazla ücret aldığı şeklindeki tepkileri düşünerek, Kapasite Raporu için fiyatı 200 YTL'den 100 YTL'ye indirdik" şeklinde bilgi verdi.

Toplantıda gündem ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, seçim takvimi ile ilgili iddialara açıklık getirerek, "Seçimlerin 4 yıl önceden yapılacağı belliydi. Müracaatımızı yaparak günümüzü aldık. 6 Ocak Salı günü kısmet olursa organ seçimlerimizi yapacağız. Bu konuyla ilgili kamuoyunda söylenen sözler var. Bizim açımızda kanunsuz bir şey yoktur" dedi.

Erkoç şunları söyledi:

"2008 yılı çok zorlu geçti. Ciddi anlamda bir küçülme oldu. Türkiye son dönemde yaşadığı kriz bizim için 2007 yılında sinyallerini vermiştir. Türkiye'nin son çeyrekteki büyümesi neredeyse sıfır seviyesinde.2009 yılı da bizim için zor görünüyor. 2009 yılının sonlarına kadar sıkıntı devam edecek. Ciddi sıkıntılar olacağını buradan üzülerek ifade ediyorum. Bunun için mali yapılarınızı yeniden gözden geçiriniz.Türkiye’nin yeni pazarlara yönelmesi gerekiyor. Yeni müşteriler bulmak zorundayız. Türkiye'nin yeni pazarlar bulması zorunluluğu var"

Toplantı esnasında söz alan TSO Meclis Üyesi Hasan Dündar, "Uygulanan Teşvik Yasası bitiyor. Yerel seçim derdinde olan siyasilerimiz, hükümete gereken baskıyı yapmadı. Bilmem ne sebepten dolayı odalarımız seslerini çıkartmadı. Hep birlik olupta, Malatya'nın içinde bulunduğu Teşvik Yasasını sürdüremedik. Yarın binlerce insanımızı işten çıkartma mecburiyetinde kalacağız. Bütün Malatya kamuoyundan özür dileyerek, bu olaya müdahil olan herkesi de ben kınıyorum."dedi.

Hasan Hüseyin Erkoç ise, yapılan eleştiri üzerine tekrar kürsüye gelerek, "Teşvik Yasasını hep gündeme getirdik. Bu konuyla ilgili olarak başvurularımızı ilgili makamlara bildirdik. Şu anda yeni bir Teşvik Yasası hazırlanıyor. B uyasa, bölgesel, sektörel ve proje bazında olacak. Ancak paket halen hazır değil. Toplantıdan önce Sanayi ve Ticaret bakanımız ile görüştüm, Teşvik yasasının 1 yıl süreceği müjdesini aldık" şeklinde konuştu.

İSRAİL MALLARINA BOYKOT..
Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi ayrıca, İsrail'in mallarına boykot kararı aldı.

TSO Aralık ayı Meclis toplantısının gündeminin son bölümünde yer alan temenniler bölümünde söz alan Meclis üyesi Mehmet Başkak özetle; “İsrail’in sadece dille kınanması yetmez, İsrail menşeli tüm ürünlerin de alınmaması için karar alınmalı” önerisini yaptı. Öneri mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Meclis üyesi Hasan Dündar’da; “Evet, Filistin’de, İsrail’de olanları kınayalım, bu yetmez. Irak’taki insani dramı da kınayalım, diğer yerlerde işlenen insanlık suçlarını da kınayalım. Ama bizim esas sorunumuzu göremiyoruz. Yarın binlerce işçi işten çıkarılacak, yani binlerce insanımız işsiz kalacak. İşverenlere verilen teşvik primlerini bugünden itibaren kaldırılıyor. Ekonomik kriz nedeniyle zorda olan reel sektöre ikinci bir darbe de teşvik primlerin kaldırılması, bu meclis bugüne kadar bu konuda hiçbir girişimde bulunmamıştır. Ben de bu meclisi kınıyorum. İsrail’i kınarken kendi sorunlarımızı da unutmayalım” diye konuştu.

TSO Meclisi Başkanı Sami Payza, İsrail'in bir vahşete imza attığını söyleyerek, "O görüntüleri gördükçe içimiz sızlıyor. Artık kınamanın ötesine geçmemiz gerekiyor. Ne gerekiyorsa onu yapmamız gerekiyor. İsrail'in mallarının boykot edilmesi gerekiyorsa, onu yapalım" dedi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, İsrail'in dünyanın gözüne baka baka insanları katlettiğini belirterek, "İsrail devleti değil, bir terör devleti. Bu terör devletinin saldırılarını şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

TSO Meclisi, İsrail mallarına boykot uygulanması için yapılan teklifi oy birliğiyle kabul etti.

Malatya TSO Meclisi, bu toplantı ile 2004-2008 dönemi de sonlandırarak, 2009-2013 dönemi için 6 Ocak 2009 salı günü yapılacak TSO organ seçimini beklemeye koyuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız