SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciddi Talep Aldık, Ekim Alanını Artırdık"

0
Güncellendi - 2019-05-03 03:30:32
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl 150 dönümlük alana Sarı Bursa buğdayı eken ve bulgur, erişte üreterek ülkenin dört bir yanına gönderen Arguvan Belediyesi bu yıl üretim alanını genişleterek 200 dönümlük alana buğday ekti.  Üretimi aşamasında herhangi zirai ilaç veya kimyasal ilaç kullanılmayan, organik ve hijyenik koşullarda üretimi yapıldığı için artan talebe cevap vermekte zorlanan Arguvan Belediyesi,  kooperatifleşme aracılığıyla üretiminin her geçen yıl daha artırmayı hedefliyor.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, geçen yıl belediye olarak ektikleri Sarı Bursa Buğdayından üretilen bulgur ve erişte talebine cevap vermekte zorlandıklarını, bu yıl ekim yapılan alanı 200 dönüme çıkardıklarını söyledi.  Arguvan Ziraat Odası ile birlikte bu alanda kooperatifleşmeyi sağlayarak buğday üretimi yapmak isteyen çiftçiler için önemli bir gelir kapısı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Kızıldaş “Arguvan tahıl üretimi için uygun toprakları olan bir ilçemiz. Biz geçen yıl yaptığımız bu üretimde ciddi bir talep aldık. Bu nedenle bu yıl kooperatifleşmeyi sağlamak istiyoruz.  Çiftçilerimizi kooperatiflere üye yapmak suretiyle üretim maliyetlerindeki girdi fiyatlarının da azalmasına katkı sağlamak istiyoruz.  Arguvan Belediyesi olarak bu konudaki çalışmalarımız her yıl devam edecek” diye konuştu.

Kurutmasından tutun da kaynatmasına ve değirmende çekilmesine kadar Arguvan Belediyesi’nin kendi personeliyle yaptığını hatırlatan Başkan Kızıldaş, “Beklemediğimiz bir ilgi gördük. Bu bulgur projesinde pazar anlamında sıkıntı çekmeyeceğimizi biliyorduk. Çok üretemediğimiz için kaynattığımız bulgurları da hemşehrilerimiz anında tüketiyorlar. Tamamen elde ve geleneksel yöntemlerle erişte imalatı yaptık. Çok büyük ilgi gördü. Şimdi ambalajlama, paketleme servisinin kurulması için de bu sene somut adımlar atacağız. Erişte üretimini bu yıl daha da artıracağız” dedi.

Sarı Bursa buğdayı hem renginin daha sarı olması hem de ekmek ve özellikle bulgurunun daha lezzetli olmasından dolayı diğer buğdaylardan ayrılıyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız