SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ciddi Yanlışlıklar Var'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İmar Müdürlüğü’nün arşivindeki bazı evrakların tahrip edildiği ve kaybolduğu iddilarıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü söyledi. Soruşturmanın, imar komisyonunun tespit ettiği bazı eksiklikler üzerine başlatıldığını ifade eden Çakır, “İki veya üç noktada eksiklik olsa da, olay farklı noktalara kayarsa o noktalarda da gereken her şey yapılacak” dedi.

 

Ahmet Çakır, imardaki usulsüzlük iddialarına ilişkin Malatya Haber’in sorularını yanıtladı:

 

Soruşturma bizzat sizin tarafınızdan mı başlatıldı, yoksa gelen bir ihbarı mı değerlendirdiniz?

 

Hayır. İhbar üzerine başlatmadık. İmar Komisyonumuz, çalışmaları sırasında dosyalarda bazı eksiklikler tespit etti. Biz bu eksiklikler üzerine bazı dosyalar üzerinde denetim istedik ve öncelikle de İmar Müdürlüğü’nün arşivini geçici olarak mühürledik. Zaten olaya tek boyutlu olarak bakmıyoruz. İki veya üç noktada eksiklikler olabilir ama biz olayın farklı boyutlarını da inceleyeceğiz. Belki 2005’den sonrası 2006, 2007, 2008’de yapılmış, şaibeli bina, şaibeli inşaat, şaibeli konutları inceleyeceğiz.

 

Soruşturmanın selameti açısından en azından ilgili birimin bağlı olduğu başkan yardımcısı ve müdürünün geçici de olsa görevden alınması gerekmez miydi? Neden bugüne kadar üst kadroda herhangi bir görevden alma olayı olmadı?

 

Şimdi biz burada birilerini hedef gösterirsek, her hangi bir ismi görevden alırsak burada çalışan onlarca insanda tedirginlik yaratmış oluruz. Herkes, ya da her birim kendinden kuşku duymaya başlayacaktır. İnsanlarda bir rahatsızlık, huzursuzluk başlayacaktır. Sosyal barışı bozmamak gerekir. Ancak şu kadarını söyleyebilirim ki, ortada bir yanlış varsa ve bu ortaya çıkarsa ucunda kim olursa olsun hukuk gerekeni yapacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Biz, soruşturma için yeni çıkan ya da tespit ettiğimiz her yeni dosyayı savcılığa veriyoruz.

 

Şu ana kadar suç duyurusunda bulundunuz mu? Veya kimler hakkında suç duyurusunda bulundunuz?

 

Soruşturmanın gizlilik içinde yürümesi gerekiyor. Bu konuda bir şey söylememiz soruşturmanın gizliğine aykırı olur.

 

Soruşturma veya incelemenin hangi konularda olduğunu söyleyebilir misiniz?

 

O konuda da bir şey söylemem yanlış olur. Çünkü, ortada ciddi yanlışlıklar var ve bu konular araştırılıyor. Arkadaşlarımız çok dikkatli. İmar anlamında yapılan usulsüzlükler ve yasa dışılıklar her kim olursa olsun, kime dayanırsa dayansın sonuna kadar gidilecek. En çok şikayetlerin olduğu konular kadar diğer konularda inceleniyor ve araştırılıyor. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın.

 

Geçtiğimiz günlerde görevden aldığınız Hukuk İşleri Eski Müdürü ile ilgili kararın gerekçesi nedir? Burada da bazı iddialar var, bu iddialar ne kadar doğru?

 

Bunu da söylememiz yanlış olur.  Uzun süre aynı işi yapmış insanların bazan heyecanı kayboluyor. Rutinleşiyor. bazan görev değişikliği insanlarda yeni bir heyecan yaratır. Dolayısıyla arasıra böyle değişiklikler yapmak gerekiyor.

 

Doğalgaz şirketine ortaklık ile ilgili çalışmalar başlatmıştınız. Bu çalışmalar hangi aşamaya geldi? Ortak olundu mu?

 

Doğalgazla ilgili olarak, basında çıktığı gibi değil, göreve geldiğimiz Nisan ayından itibaren görüşmelerimiz başladı. Maalesef (onları suçlama anlamında söylemiyorum) hiç bir işlem yapılmamış. Biz bu yazışmaları başlattık. O anda olay basına yansıdı. Bunun da süreci hızlandırması anlamında olumlu oldu.  Zaten 2007 yılına kadar zarar etmişler, bizin ortaklığımız kar ortaklığı olduğu için  zararları bizi kapsamıyordu. 2007 yılı karlarında 400 bin TL (400 milyar lira) kar Belediyenin hissesine düşmüş. Ortaklığımız resmiyet kazandığında bu para kasamıza girecek. 2008 yılı karı da aynı şekilde kasamıza girecek. Basınımızın bu konuda ki duyarlılığına teşekkür ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız