SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçi Başvuruları Alınıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:12:15
Çiftçi Başvuruları Alınıyor
A- A+ PAYLAŞ

2015 yılı içinde Çiftçi Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olan ve desteklerden faydalanmak isteyen çiftçilerin, Bitkisel Üretime Destekleme başvuruları alınmaya başlandı. 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (2015/21) 27 Mayıs 2015 tarih ve 29368 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yayımlanan Tebliğ ile tarımsal faaliyette bulunan çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin başvuruların kabulüne yönelik usul ve esaslar belirlenmiştir. Yayımlanan tebliğin 7. maddesinde üretim yılında ÇKS'ye kayıtlı üreticilerimizin uygulamada olan 2015 yılında yapılacak "Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat Baklagil Fark Ödemesi Desteği, İlave Sözleşmeli Üretim Desteği, Yem Bitkileri Üretimi" Desteğinden faydalanabilmeleri için tebliğin eklerinde yer alan bitkisel üretim destekleme ödemesi başvuru dilekçesi ve destekleme talep formu ile formda belirtilen belgelerini destekleme uygulama takviminde belirtilen tarih aralığında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim etmeleri şartı aranmaktadır.

ÇKS kayıtlarını güncelleyen Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına en kısa süre zarfında İlçe Müdürlüklerimize başvurarak ilgili destekleme başvuru formlarını temin ederek doldurmaları ve İlçe Müdürlüklerimize teslim etmeleri gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız