SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçi Bölge Toplantısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:27:47
Çiftçi Bölge Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Araştırma-Yayım-Çiftçi bağının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında ‘Bölge Grup Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen toplantı; Malatya, Elazığ, Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri ile Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonunun yanı sıra Ziraat Mühendisleri Odası ve bölgede çalışan eğitim ve yayımda görev yapan mühendislerin de katılımıyla düzenlendi.

Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Toplantı, Bakanlığımızın tarımsal araştırma, yayım ve eğitim fonksiyonlarını yerine getirmeye çalışan kuruluşlar arasındaki işbirliğini etkin hale getirilerek koordinasyonu artırmak, çiftçi sorunlarına çözüm bulmak ve geliştirilen uygun teknolojilerin hızlı bir şekilde çiftçilere aktarılmasını sağlamak amacıyla bitkisel ürünler ana grubunda yapılmıştır. Bu amaçla, Araştırma Enstitüleri, İl Müdürlükleri ve İlçe Müdürlüklerinin belirli dönemlerde bir araya gelip, bilgi alış verişinde bulunmaları, sorunlarını tartışmaları ve çözümü için kararlar almaları amacıyla yapılan toplantıların, araştırma-yayım bağının güçlenmesine vesile olması hedeflenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın son bölümünde, “Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Ali Selvi’nin yaptığı açılış konuşmasıyla başlanıldı. Hemen ardından Kayısı Araştırma İstasyonu Teknik ve İdari Koordinatörü Abdullah Erdoğan kürsüye çıktı. Sayın Erdoğan bu tip toplantıların önemine değinerek özellikle tarımsal kurumlar arasındaki koordinasyonun önemine vurgu yaptı. Açılış konuşmalarından sonra Bölge Grup Toplantı Koordinatörü Ahmet Aslan’ın yönetiminde toplantıya geçildi. Konuşmalardan sonra, yapılan çalışmalar ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi alışverişlerinde bulunuldu. Toplantı, bir ay sonra Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu’nda hazırlanacak yeni projelerin görüşülmesine karar verilerek tamamlandı” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız