SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çiftçi Çocuğuyum'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş.(TARSİM) tarafından Belediye Konferans Salonu’nda Malatya İli Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik Devlet Destekli Tarım Sigortaları bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bilgilendirme toplantısına, Vali Halil İbrahim Daşöz, TARSİM Genel Müdürü A. Bülent Bora, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Ahmet Boyraz, Malatya İli Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Eren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Mahalle ve Köy Muhtarlıkları’ndan yetkililer ve tarım danışmanları katıldı.

Muhtarlara yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında açılış konuşmasını TARSİM Genel Müdürü Bora, yaptı. Bora, TARSİM olarak asıl amaçlarının Devlet Destekli Tarım Sigortaları sistemi hakkında muhtarları doğru yönde bilgilendirmek olduğunu ifade etti. Bora,“Doğru çok önemlidir. Bilgi olmadığı vakit yanlış uygulamalar olabilir. Bu da sisteme zarar verebilir. Bizde böyle bir bilgilendirme programının iyi olacağını düşündük. İli Köy ve Mahalle Muhtarları seçilmiş kişiler onlara sistemi bir ölçüde anlatabilirsek o zaman kitleyi bu konuda tam olarak belirtmiş oluruz. Toplumda sigortacılık sistemi tam olarak anlaşılmamış durumdadır. O nedenle doğru bilgileri sizlere sunum halinde belirteceğim. Sayın Valimize bize bu imkânı sağladığı için teşekkür ediyorum. Geçen yılda bize fırsatı vermişti. Bu salonda sizleri iyi bilgilendirmek amacıyla burada bulunmaktayız”şeklinde konuştu.

Malatya İli Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya’da bilgilendirme toplantısında çiftçilerin tarım konusunda daha önce mağdur olduklarını belirterek, “Tarım sigortasıyla bu mağduriyeti gidermiştir. TARSİM’in bu önemli çalışması çok fayda sağlayacaktır”dedi.

Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Eren de,”Gelişmekte olan ülkemizde bugün tarım sigortası kanunlaşmış, aynı zamanda köylerimize ve şehirlerimize tamamen müsaade edilmektedir. Tabi bu sigortanın şeffaf ve güzel bir şekilde işlenmesi için en başta dürüstlük lazımdır. Bazen çiftçilerimiz buna karşı çıkıyor. Bir yandan devletimizi ve sigorta şirketini düşünmek gerekir. Sigorta her zaman vardır. İnsanın sosyal güvencesidir. Tarım sigortası da öyledir. Eğer biz kendi ürünümüzü hayvanımızı zamanında sigortalı yapmazsak, mağduriyet kapımıza gelir. Tarım Sigorta Malatya’ya gelmişse gereken önlemi almamız gerekir”diye konuştu.

“MALATYA TARIM SİGORTASINI KULLANAN İLLER ARASINDADIR”
Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da hükümetin aldığı bu karardan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Polatbaş, “Bu karardan dolayı Tarım Bakanımıza, TARSİM’e ve Türkiye Ziraat Odaları birliğine çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde tarım sigortasını en çok yaptıran il Malatyadır”dedi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, bu kanunun sanki Malatya için çıktığını söyledi. Güldal, “Malatya çiftçileri bu kanundan oldukça iyi yararlanmıştır. Bu yasadan sonra özelikle yaşanan dol olaylarında bizi oldukça rahatlatmıştır. Bu yasa Malatya için çok önemli bunun ötesinde kayısı üreticisi için çok önemlidir. Bakanlığımızın en önemli projelerinden biri olan tarım sigortası yasasının yerel yöneticisi olarak bu sorumluluğu üstlenmek görevimizdir”dedi.

“BENDE ÇİFTÇİ BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM”
Vali Halil İbrahim Daşöz, bilgilendirme toplantısında kendisinin de çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu söyledi. Vali Daşöz, çocukluğunun hep bu faaliyetlerle geçtiğini ifade ederek “Tarım ve çiftçilik riske dayalı bir işdir. Tarımla uğraşanlar içinde bütün iklim şartlarının normal şekilde gitmesi lazım. Bazen yağışların olması gerekiyor. Kuraklık her zaman büyük bir risk olmuştur. Yaklaşık iki yıldır kuraklıkla karşı karşıya geldik. Ayrıca don dediğimiz olayda çiftçilerin korktuğu bir durumdur. Devlet Destekli Tarım Sigortaları sisteminin özeliklerini dikkatle dinlemeliyiz. Tarım Sigortası bu yönde çiftçilerimizin güvencesidir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından TARSİM Genel Müdürü A. Bülent Bora, Devlet Destekli Tarım Sigortaları sisteminin temel özelikleri, kurumsal yapısı, ulaşılan nokta ve yeni uygulamalar hakkında katılımcılara bilgilendirmek üzere bir sunum yaptı.

FOTO: Ramazan Gürsel Tunay (YORUM)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız