SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çiftçi İle Teknoloji Buluşuyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:17:09
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 7’ncisi gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. 

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Brezilya’nın konuk ülke olarak katıldığı 7’nci Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya’nın bölgenin itici gücü konumunda bulunduğunu ve yakın bir zamanda bölgenin yıldızı olacağını kaydetti.

Malatya’da periyodik olarak yapılan faaliyetlerin bölgeye de büyük katkısı olduğunu ifade ederek, “Malatya’nın istikbali için umutluyum” dedi.

Vali Şahin, tarımın stratejik bir sektör olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: “İleri ya da geri kalmış ülkeler açısından hiçbir ayrım yapmaksızın tarımın stratejik bir sektör olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü temel ihtiyaç gıda maddesidir. Hayatta kalabilmek için beslenme, yeme ve içmeye ihtiyacımız var. Dolayısıyla dünya yaşadıkça tarım, temel stratejik sektör olmaya devam edecektir.”

Malatya’ya bir takım temaslarda bulunmak üzere gelen ve tarım fuarına katılan Tayvan Ankara Büyükelçisi James C.H. Chen ise, Malatya ile ziraat noktasında işbirliği yapmak istediklerini kaydederek, Malatya’nın en büyük gelir kaynağını oluşturan kayısı da işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, 2002 ila 2012 yılları arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Malatya’ya 362 milyon TL destek sağladığını ifade etti.

AKP iktidarları döneminde Malatya kayısısına birçok katkı sağladıklarına değinen Çalık, “TARSİM denilen sigorta sistemini oturttuk. TARSİM ile birlikte önce 16 milyon TL sonra da 90 milyon TL kayısıya destek verdik. Don ve afet zararları nedeniyle mağdur olan çiftçilerimizin bu zararlarının ortadan kaldırılması için bir kez daha mücadele ediliyor. Malatyalı üreticilerimiz, 18-19 ve 23-24 Mart tarihlerinde meydana gelen don nedeniyle sivil toplum kuruluşlarımız ve çiftçilerimizin bizlerden bir talepleri oldu. Bununla ilgili Başbakan Yardımcımız Ali Babacan’ın yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüşmeler yaptık. Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarınızın ötelenmesini istiyorsunuz. Bizde bunu “istiyoruz” dedik ve gerekli görüşmeleri yaptık. Ve eğer zararlarımız yüzde 40’ın üzerinde olursa, Eylül-Ekim aylarında başlamak üzere borç ötelemelerimiz Bakanlar Kuruluna götürülecek ve borç ötelenmesi yapılacak” diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, tarımdaki verimliliği artırmanın yanı sıra üretici ile teknolojiyi buluşturmak amacıyla tarım fuarını düzenlediklerini belirterek, “Tarımdaki ürün artışını sağlamak, verimliliği en üst seviyeye çıkarmak amacıyla düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarını çok önemsiyoruz. Burada üreticimiz ve çiftçimiz ile teknolojiyi buluşturuyoruz. Bu anlamda düzenlediğimiz fuarımızın yararlı geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Malatya’nın modern bir yapıyla birlikte yeni bir çehre edindiğini sözlerine ekleyen Çakır, yapılan çalışmalarla birlikte Malatya’nın bölgede cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, tarımın milli ekonominin temelini oluşturduğunu söyledi.

Tarımın stratejik bir sektör olduğuna vurgu yapan Erkoç, ”Son yıllarda Türkiye’de yarımda yapılan reformlarla ve tarım uygulamalarıyla iyi bir yere geldik. Önümüzdeki 30 yıl içerisinde şuandaki tarım üretiminin en az 2-3 kat daha artması gerekiyor” dedi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı ise, Malatya’nın bölgenin fuar şehri olma noktasında önemli çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından 7’ncisi gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılışı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız