SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çiftçi Kesimi Kan Ağlıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:17:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Saadet Partisi Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı, çiftçinin kan ağladığı bir dönemden geçtiğini belirterek, Milli ittifak olarak meclis girmeleri halinde, bu sorunları bir bir çözecekleri sözünü verdi.

7 Haziran seçimlerinde artık son 3 güne girilirken BBP ile Milli İttifak adı altında seçimlere girecek olan Saadet Partisi’nde çalışmalar da aralıksız sürüyor. Malatya Ticaret Borsası Başkanlığı’nı ziyaret eden Milli İttifak adayları, üyeler ile görüştü.

7 Haziran seçimlerime artık çok kısa bir zaman kaldığını belirten MTB Başkanı Gürsel Özbey, ülkede güçlü bir demokrasinin olması adına çok kuvvetli bir muhalefetin olması gerektiğine inandığını belirterek “İnşallah bu seçimler ülkemiz başta olmak üzere Malatya’mıza hayırlar getirir. Osman Bey de zaten ticaretle uğraşan ve içimizden biri kendisine bu çıktığı yolda başarılar diliyorum. İnanıyorum ki seçilmesi durumunda bizlerle birlikte çözüm için çalışacaktır” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise SP olarak bu seçimlere Büyük Birlik Partisi ile birlikte katıldıklarını belirterek 7 Haziran seçimlerinin İslam ülkeleri için büyük önem arz eden bir seçim olduğunu ifade etti. bu seçimlerde mecliste aritmetiği bulunan partilerin 3-5 milletvekili daha çıkarmasının ülkeye bir fayda çıkaracağını düşünmediğini belirten Asiltürk, “Mecliste hayırlı işlerde yardımcı olarak, yanlış işlerde uyaracak durumda olması için Milli Görüşün temsil edecek SP’nin olması için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Saadet Partisi 1.Sıra Milletvekili Adayı Osman Cemali Marasalı’da 7 Haziran seçimlerinin ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek başladığı konuşmasında SP olarak 46 yıldır ülkede sanayileşmenin mücadelesini verdiklerini söyledi. Sanayileşmeden önce tarımın ve hayvancılığın da kalkınmada öncelikli olmasını istediklerini belirten Marasalı, “Bugün Malatya’da tarım dediğimiz zaman aklımıza kayısı geliyor. Bütün vekil arkadaşlarımız kayısı diyor ama Malatya’da türün, kiraz, arpa, buğday, nohut ve fasulye gibi ürünlerin de sorunlarının da tartışılması gerekiyor. Çiftçi kesimi kan ağlıyor” dedi.

Üretiminin en büyük engelinin girdilerinin fahiş fiyatta olduğunu belirten Marasalı, “Üretim girdileri mevsimde yükseliyor. Öncelikle bu sorunlara çözüm bulmalıyız. Tarımın yanında hayvancılığında kalkınmasını arzu ediyoruz. Kurulacak hayvancılık organize sanayi bölgesi konuşuluyor ama henüz atılmış bir adım yok. Organize Sanayi Bölgelerinde binlerce istihdam yapabilecek fabrikalar açabilirsek biz bu köylünün 8’ince ayda hep birlikte kayısını pazara çıkarmasını engelleyebiliriz. Çiftçinin ödeme günü geldiği için ürününü hemen pazara döküyor. Bu nedenle fiyatlar geriliyor. Bunun önüne geçebilmek için de bu insanların cebinde sabit bir para girmesi durumunda ödemeleri 12 aya yayarsa hep birden pazara ürünlerini getirmezler ve böylece fiyat düşmez” diye konuştu.

Çiftçinin sorunlarını yakinen bildiğini belirten milletvekili adayı Marasalı, seçilmesi durumunda da Ticaret Borsası ile birlikte bu sorunların çözümü için el birliği ile çalışacağına söz verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız