SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçi Şimdi de Demiryolu Kesti!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:38:18
Çiftçi Şimdi de Demiryolu Kesti!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde, Sulama Birliği'nin sulama suyunda yanlı bir tutum sergilediğini iddia eden çiftçiler, yolu trafiğe kapatarak, treni durdurdular. 

Yazıhan'ın Sürür Mahallesi'nde kavşakta toplanan bir grup çiftçi, Yazıhan Sulama Birliği'nin adil su dağıtımı yapmadığını ileri sürerek, yolu trafiğe kapatıp, eylem yaptı.

Bu sırada bir grup çiftçi, daha tehlikeli bir girişimde bulunarak, tren yoluna çıktı ve seyir halindeki treni durdurdu. Trenin hızlı olmaması olası bir faciayı önlerken, çiftçiler trenin önünde set oluşturarak, gitmesine izin vermedi.

Olay yerine gelen Yazıhan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, çiftçilerin aralarından seçecekleri temsilcileriyle kaymakamlıkta görüşeceğini ifade ederek, eylemin sona erdirilmesini istedi.

Özdemir, çiftçilere yaptığı konuşmada, "Aranızda tanıdığım bildiğim isimler var. Benim makamımın kapısı sizlere her zaman açık değil mi? Hafta sonu evime geldiniz mi? Geldiniz ve sizlerle görüştük. Benim telefonum da her zaman açık. Böyle yol kesmek nerede görülmüş? Bu sizin yasal hakkınız değil" ifadelerini kullandı.

Çiftçiler, Kaymakam Özdemir'in konuşmasının ardından yolu trafiğe açarak, trenin gitmesine izin verdiler.

"TOPLUMA KARŞI SUÇ!".

Bu arada, çiftçilerin Pazar günü yaptıkları yol kesme eylemi de, Jandarma Vukuat Raporu'nda "Topluma Karşı Tasnif Dışı Suç" başlığı altında yeraldı. Raporda, olayla ilgili olarak "TOPLUMA KARŞI TASNİF DIŞI SUÇ Yazıhan-Sürür mahallesinde; 31 Ağustos 2014 günü saat 10.30 sıralarında, kayısı bahçelerine suyun yetersiz ve adaletsiz dağıtıldığını, bahçelerinin kurumaya başladığını gerekçe gösteren 35-40 traktörden oluşan 400-500 kişilik kalabalık bir grup tarafından Malatya-Sivas Karayolu (D-850) Sürür Mahallesi kavşağını trafiğe kapatmıştır.Yazıhan Kaymakamı ve Yazıhan İlçe J.Komutanının vatandaşlarla görüşmeleri sonucunda karayolu 31.08.2014 günü saat 12.00 sıralarında trafiğe açılmıştır.Olayla ilgili olarak C.Savcısının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır." bilgisi yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız