SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çiftçi Ürünü TMO'ya Sattı''

A- A+ PAYLAŞ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Malatya'da bu yıl 4 bin ton hububat alımı gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Kamuoyunun da yakından bildiği üzere TMO Elazığ Bölge Müdürlüğü Malatya'da yer bulamadıkları için bizlere müracaat etmişlerdi. Tabi yer bulunamadığı takdirde Malatya'da bu yıl hububat alımı gerçekleşmeyecekti. Biz de Meclis üyelerimizle birlikte hızlı bir çalışma yaptık. İlk başta Beylerderesi'nde bulunan şantiye alanımızdan 30 dönümlük bir kısmı tahsis ettik. Ancak bu alanın altının kaya olması nedeniyle kullanılamayacağı bilgisini aldık. Bunun üzerine ise Yeşiltepe'de bulunan hazine arazisini TMO'ya tahsis ettik" dedi.

Bu sezon yapılan hızlı çalışmayla Malatya'da TMO'nun hububat alımını gerçekleştirdiğini ifade eden Şavata, "İlkbahar yağmurlarından sonra mayıs yağmurlarının yağmayışı hububatta rekolteyi düşürdü. Bu yıl 10 bin ton hububat almayı planlayan TMO'ya 4 bin ton ürün verildi. TMO'nun alımları 18 Ağustos itibariyle sona erdi. Malatya'da ürününü rahatça satmak isteyen çiftçiler TMO'ya satmış oldu" diye konuştu.

Şavata, Yeşiltepe'de TMO'ya ayrılan alana gelecek dönemlerde sportif tesis yapılmasının planlandığını da kaydederek, "Yeşiltepe'de TMO'ya ayırdığımız alan sportif tesis olarak düşünülüyor. Biz, bu alanı geçici olarak tahsis ettik. Bu alan sportif tesis yapılana kadar TMO'ya tahsis edildi" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız