SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçi ve Yetiştiriciye Destek

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü çiftçilere Organik Tarım Destekleme ödemesi, sığır yetiştiricilerine ise Anaç Sığır desteklemesi yapılacağını bildirdi ve bu desteklere ilişkin bilgi verdi.

ORGANİK TARIM..
İl Müdürlüğü, Organik Tarım Destekleme Ödemesi'ne ilişkin şu bülteni yayınladı:

"Bilindiği üzere; 2008 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olup, aynı zamanda Organik Tarım Bilgi Sisteminde Kayıtlı olan çiftçilere Organik Tarım Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair 2009/30 No’lu Tebliğ 26.02.2009 ve 27153 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğe göre 2008 yılı ÇKS’ne kayıtlı olup ta Organik Tarım Desteklemesine başvuruda bulunan çiftçilerin, Organik Tarım Bilgi Sisteminde Kayıtlı olan arazileri için dekar başına 18 TL. destekleme ödemesi yapılacağı belirtilmektedir.

Söz konusu tebliğe göre organik tarım desteğine başvuracak olan çiftçilerin 02 Mart 2009 ile 17 Nisan 2009 tarihleri arasında Merkezde Tarım İl Müdürlüğüne İlçelerde ise İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Söz konusu desteklemeye belirtilen tarihler arasında başvuruda bulunmayan çiftçilerin söz konusu destekten faydalanması mümkün değildir."

SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİNE..
Tarım İl Müdürlüğü, sığır yetiştiricilerinin desteklenmesine ilişkin olarak da şu açıklamayı yaptı:

"2008 /13489 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, 2008 yılı için hayvan başına 225TL, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye yetiştiricilere ise, 270 TL Anaç Sığır Desteklemesi yapılacaktır. Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerimiz için müracaat süresi 31.03.2009 tarihine kadar uzatılmıştır. Ancak başvuru için sadece müracaat süresi değişmiş olup aşağıda belirtilen diğer tüm şartlar ilgili mevzuatta yayınlandığı şekliyle devam etmektedir. (Desteklemede 31.12.2008 tarihli işletme ve hayvanın durumu dikkate alınacaktır.)

1-Üst Birliğini oluşturmuş bir hayvancılık örgütüne üye yetiştiricilerimiz, 4631 sayılı kanuna göre kurulmuş Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, 1163 sayılı kanun kapsamında kurulmuş hayvancılık faaliyeti yürüten Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve 5200 sayılı kanuna göre kurulmuş Üretici birlikleri aracılığı ile 31.03.2009 tarihine kadar Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine müracaat edeceklerdir. Şahsen yapılacak müracaatlarda ise, bir hayvancılık örgütüne üye olduklarına dair belge ile en az 5 baş anaç sığıra sahip olma şartı aranacaktır.

2- 31.12.2008 itibariyle 24 ay ve üzeri yaşta, en az 5 baş kültür ırkı ve melezi dişi sığıra sahip gerçek ve tüzel üreticiler, destekleme için başvurabilirler. ( Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinde en az 5 baş anaç sığıra sahip olma şartı aranmayacaktır.)

3-Anaç sığırların ve işletmenin Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde 01.07.2008 tarihinden önce kayıtlı olması gerekmektedir.

4- 2008 yılı içerisinde, suni tohumlamadan doğmuş aynı ırk buzağısının ve buzağıya ait tohumlama bilgilerinin E-Islah veri tabanında kaydı bulunmalıdır.

5- Desteklenecek anaç sığırların 2008 yılının ikinci yarısında şap aşılamasının yapılmış olması gerekmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız