SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçiler İçin Teknik Gezi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:07:40
Çiftçiler İçin Teknik Gezi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan lider üreticilerinden oluşturulan bir ekiple Bursa’da fuarlara ve üretim alanlarına yönelik teknik gezi düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci ve Ziraat Mühendislerinden oluşan teknik ekip, Malatya ilinin lider üreticileriyle Bursa 11. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ile Bursa ilinde yer alan modern çilek, böğürtlen ve ahududu bahçelerinde teknik incelemelerde bulundu.

Ayrıca üreticiler modern anlamda üzümsü meyve yetiştiriciliği yapılan Bursa’da çilek, böğürtlen ve ahududu bahçelerini ve teknik uygulamaları görme fırsatı buldu. Kale, Yazıhan, Darende, Battalgazi ve Doğanyol ilçelerinin yoğunlukta olduğu üreticiler, özelikle bitki besleme, budama, ilaçlama, destek sistemleri ile hastalık ve zararlılarla mücadele konularında yapılan uygulamalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Yeni çeşitleri, bazı teknik uygulamaları ve modern anlamda tesis edilmiş bahçeleri yerinde görme imkanı buldu.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, teknik gezilerin önemli olduğunu, üreticiye katkı sağlayarak kalite ve verime direkt etkide bulunduğunu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını ve tarımsal anlamda hiçbir teknik desteği esirgemeyeceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız