SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçilere 'Kırmızı Örümcek' Uyarısı

0
Güncellendi - 2016-06-21 21:26:48
Çiftçilere 'Kırmızı Örümcek' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce çiftçilere "kırmızı örümcek"le mücadele edilmesi uyarısında bulunuldu.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Malatya'da iklim şartlarının değişmesi, hava sıcaklıklarının nemli, yer yer yüksek seyretmesi ve üreticilerin bazı ruhsatsız zirai ilaçları, il ve ilçe müdürlüklerine danışmadan bilinçsizce kullanmaları sonucu kırmızı örümcek popülasyonunda 2014 yılına benzer artış görülebileceği bildirildi.

Üreticilerin kırmızı örümcekle mücadele zamanını geçirmemelerinin gerektiği belirtilen açıklamada, ağaçların yapraklarında bitki öz suyunu emerek ve zehirli madde salgılayarak zarar veren kırmızı örümceklerin ağaçlarda meyve verimini yıldan yıla düşüren zararlılar olduğu aktarıldı.

Kışın veya erken ilkbaharda ağaçların kök boğazı ve gövdelerindeki kavlamış kabuklar kaldırılarak altındaki kışlayan kırmızı örümceklerin ölmesinin sağlanması, yere dökülen yaprakların bahçeden uzaklaştırılması ve bahçenin bakım işlerinin düzenli yapılması gerektiği kaydedilen açıklamada, kırmızı örümceklere karşı kış mücadelesi önerilmediği belirtildi.

Kırmızı örümceklerin ilaçlama zamanını doğru bir şekilde belirleyebilmek için bahçedeki kırmızı örümcek yoğunluğunun saptanması gerektiği aktarılan açıklamada, "Üreticilerimizin özelikle haziran ve temmuz aylarında bahçelerini sık sık ziyaret ederek kırmızı örümcek belirtilerine rastladıklarında numune alarak il ve ilçe müdürlüklerimize gelmeleri ve teknik elamana göstermeleri, doğru teşhis ve doğru ilaç önerilmesi için çok önemlidir. Bu amaçla bahçeyi temsil edecek şekilde 10 ağaçtan koparılan 100 yaprakta sayım yapılmalıdır. Yapılan sayımlarda yaprak başına ortalama 8-10'un üzerinde kırmızı örümceğin bulunması durumunda ilaçlama yapılmalıdır." ifadelerine yer verildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız