SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçilere Yönelik Eğitim Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:28:08
Çiftçilere Yönelik Eğitim Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, üretimde verimi arttırmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Teknik Elemanları düzenledikleri eğitimler ile çiftçileri bilgilendiriyor.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ile Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TARGEL) personelleri tarafından düzenlenen Teorik ve Pratik Eğitimler çerçevesinde Merkez Sütlüce Köyü’nde çiftçilere yönelik eğitimlere başlandı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü konu uzmanlarınca, Malatya’nın ana ürünlerinden kayısı, kiraz, elma, sebze ve yem bitkileri yetiştiriciliği ve bu ürünlerin hastalık ve zararlıları başta olmak üzere iyi tarım, organik tarım ile ilgili zirai mücadele konularında katılımcılara bilgiler veriliyor.

Merkez Sütlüce Köyü’ndeki eğitime Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci katıldı.

Eğitime katılanlara bir konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, “Köylerimizde gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretimde verimin artırılması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi için çiftçilerimizi bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekmektedir. Üretimde verimin arttırılması, kaliteli ürünün yetiştirilmesi ve tarımsal sorunların çözümü noktasında çiftçilerin zamanında ve doğru bilgilendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Kırsal alanda yaşayan halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesinde yararlı olacak bilgileri çiftçilerimize iletme ve bunları kendi yaşamalarında etkili biçimde kullanabilmeleri için gerekli bilgi, tutum ve becerileri kazanmalarına yardımcı çiftçi eğitim toplantıları gibi programları sürekli düzenleyeceğiz. Özellikle köylerde görev yapan TARGEL Personellerimizin görev bölgelerinde tespit ettikleri ve ihtiyaç duyulan konularda düzenleyeceği eğitimlere İl Müdürlüğü olarak tüm desteği sağlayacağız. Bu bağlamda Sütlüce Köyü TARGEL Personeli Ziraat Mühendisi Gülten Gündem’e ve sizlere hizmet yolunda gayretle çalışan tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Siz değerli üreticilerimizin İl Müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde çalışarak, bakanlığımızca sağlanan desteklemelerden yararlanmanız, bilinçli bir tarım yapıp kaliteli ürünler yetiştirerek hem aile ekonominize hem de ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmanız bizim en önemli hedefimizdir” dedi.

Sütlüce Köyü İlköğretim Okulu’nda yapılan eğitime 50 üretici katıldı. Uygulamalar hava şartlarına bağlı olarak arazide gerçekleştiriliyor. Anlatılan konularla ilgili broşür, liflet ve çiftçi mektupları katılımcılara dağıtılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız