SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çiftçimizin Organik Tarıma Yönelmesi Malatya İçin Kazanç"

0
Güncellendi - 2020-08-25 03:36:41
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arguvan’da bir dizi ziyarette bulundu. İlçe belediyesi ziyaretinden sonra organik tarım yapan bir çiftçiyi ziyaret eden Başkan Gürkan, Narmikan kavunu, karpuzu ve yerli domatesi inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’la biraraya gelerek bir süre görüştü. Arguvanlıların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Gürkan, daha sonra organik tarım yaparak sebze yetiştiren bir çiftçiyi ziyaret etti. Çiftçilere her zaman destek olduklarını belirten Başkan Gürkan, Narmikan kavunu, karpuzu ve domatesini inceledi.

Başkan Gürkan, yaptığı açıklamada, “Malatya’nın suyunun ve toprağının bol alması, son süreç içerisinde kooperatiflerimiz ile çiftçilerimizin organik tarıma yönelmesi Malatya için önemli bir kazanımdır. Burada gördüğümüz gibi sebzelerin organik olarak yetiştirilmesiyle hem çiftçilerimiz açısından hem sağlık açısından hem de ekonomi anlamında önemli bir katma değer üretilmiş oluyor” dedi.

Aynı zamanda sağlıklı bir toplum için genetiği bozulmamış sebze meyvelerin olmasının önemli olduğu kanaatinde olduğunu kaydeden Başkan Gürkan, “Böyle ürünlerin toplum nezdinde önemli bir talep gördüğüne şahit oluyoruz. Bu anlamda Arguvan İlçemizde çiftçi kardeşimizin kendi ürünlerinden elde ettiği tohumları tekrar toprakla buluşturup ürettiği sebzeleri görüyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz, bol kazançlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Başkan Gürkan, ücretiyle aldığı kavunu beraberindekilere ikram etti. Kavunu, AKP İl Başkanı İhsan Koca, doğrayıp hazırlayarak hazır bulunanlara tattırdı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Bu gun secim olsa adam yine baskan secilir 2+2=?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    Selahattin Başkanım şovla 2 sene geçirdin. Kavun tarlasında çektigin fotografların haberle ne alakası var. Bıktırma bizi Allah aşkına. AKP li vekiller, il başkanı Arapgir İlce kongresini yaparken CHP li Arapgir Belediye Başkani ile yaptığın çarşı esnaf gezisini haber yaptır, biz de eyvallah diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    Adam yolda durup kavun almış. Bunu sonra basına servis etmiş. Belediyenin resmi web sayfasına da koymus. Sorum şu : bu haber mi şimdi? Belediyenin basın yayın biri mi bu mu habercilik?
    0
    0
    Yanıtla
  • Serpil (3 yıl önce)
    Marifet yüzbinlerce maske üretmek degildir, onu merdiven altı atölyeler de üretiyor. Önemli olan topluma örnek olabilmektir. Burdan yazıyorum, yarın pandemi süreci gündeme geldiği zaman Selahattin Gürkan maskeyi önemsemez tavrı ile hatırlanacaktır. Biraz örnek olsanız lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliseydi (3 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyesi çok acilen Neden Maske Takmalıyız. Maskeyi doğru takmanin püf naoktaları, Sosyal Mesafe neden önemlidir? gibi konularda hizmet içi eğitim almalıdır ve bu eğitime Selahattin Gürkanın mecburi katılımı saglanmalıdır. Baskan bu topluma hiç örnek olamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolgahan (3 yıl önce)
    Acaba tarımla ilgili ne yaptın. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yol ve asfalt çalışmalarında boy boy poz veriyorsun. Zaten yol ve asfalt asli göreviniz. Avrupa Ülkelerinde yol ve asfaltan bahsetmezler. Yazık Malatya'ya kulun bir hesabı varsa Allah'ında bir hesabı vardır. Ahiret gününe inanıyorsanız kendinize çeki düzen verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli Neco (3 yıl önce)Tolgahan isimli kullanıcı yorumuna
    Başkan her yerde kurban kesilerek karşılanıyor ama buna hiç. Dikkat ettiniz mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Arguvan (kavun pazarı) - Maşti metro hatti icin inceleme gezisi duzenleme NOKTASİNDA şantiyede kavun ikraminda bulunduk artik ciftcimiz kavun karpuzunu tozlu yollardan degil metro ile yapabilecek herkes konusur biz yapariz
    0
    0
    Yanıtla