SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçiye 1.5 Milyon Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı doğrultusunda mevcut uygun başvurularla ilgili talebi karşılamak üzere Malatya'ya 1.5 milyon lira ek ödenek ayrıldığını bildirdi.

Öz, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde uygulanan Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi kapsamında yeni başvuru alınmadan, mevcut uygun başvuruları karşılamak üzere Malatya’ya 1.500.000 TL. ek ödenek tahsis edilmiştir.

Bilindiği üzere İlimize Tarım İl Müdürlüğüne 13 Mayıs 2009 tarihi itibariyle 878 üreticimiz tarafından başvuru yapılmış ve daha önce tahsis edilen 699.000 TL. ile 213 üreticimiz alet ekipman yardımlarından % 50 oranında desteklenerek yararlanmıştır.

Ancak hibe desteklemeden kaynak yetersizliği sebebiyle yararlanamayan 665 çiftçimizin taleplerini karşılamak için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilileri nezdinde yaptığım görüşmeler sonucu, ilave 1.500.000 TL. kaynak İlimize tahsis edilmiştir. Böylece % 50 hibe destekleme esaslarına göre başvuru yapmış ve puan sıralamasına göre listelenmiş olan 878 üreticimizin büyük bir kısmının daha bu desteklemelerden faydalanması sağlanmış olacaktır. Bu ilave ödenek ile yarısı hibe olarak 2.199.000 TL, diğer yarısı olan öz kaynakla birlikte toplam 4.398.000 TL. tutarında alet ekipman Malatya üreticileri tarafından temin edilerek kullanılacak ve bu sektörde ticaret yapan firma ve bayilerimiz aracılığıyla İl ekonomisine katkı sağlanmış olmaktadır.

Değerli çiftçilerimizin bu kaynaklarla yeni temin edecekleri basınçlı sulama, el traktörü, pülverizatör, çayır biçme, motorlu tırpan, slaj makinesi, balya makinesi vb. alet ekipmanlarının hayırlı olmasını diler, her yıl daha çok üreticimizin bu hibe desteklerden faydalanması için bundan sonra bakanlık nezdinde gerekli takip ve girişimlerimizin devam edeceğini ifade eder, faydalanacak tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız