SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçiye 26 Milyon Ödenecek

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da dondan ve doludan dolayı ürünleri zarar gören üreticilere 2011 yılı için toplam 26 Milyon TL tazminat ödenecek.Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Malatyalı çiftçi ödediği toplam primden daha fazla tazminat alıyor diyen Kadak şunları söyledi; "TARSİM olarak üreticilerin mağdur olmamaları için titizlikle çalışıyoruz. 2011 yılında Türkiye genelindeki poliçe sayısı 570 bin 323 olarak gerçekleşti. Malatya'da ise toplam poliçe sayısı 10 bin 878 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde 385 milyon 682 bin TL prim üretilirken, Malatya'da 53 milyon 507 bin TL prim üretimi gerçekleşti. Malatya'daki prim üretiminin 19 milyon 691 bin TL'sini Malatyalı çiftçi, 33 milyon 816 bin TL'yi de devlet katkısı oluşturuyor."
 
Malatyalı çiftçinin toplam 19 milyon TL poliçe ödemesine karşın, bu yıl TARSİM'in ödeyeceği tazminatın ise 26 milyon TL olduğunu söyleyen Kadak, hasar tespit çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Kadak, "2011 yılında Türkiye genelinde 151 bin 418 hasar olmuş ve bu hasar dosyalarının, 14 bin 439 adedini Malatya'da yapılan hasar ihbarları oluşturuyor" dedi.
 
 
TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Malatyalı çiftçilere 7 bin 185 hasar dosyası için şimdiye kadar 20 milyon TL tazminat ödendiğini ve 6 milyon TL tazminatın ise Ekim ayı sonuna kadar toplanacağını kaydederek, Malatyalı çiftçiye 2006 yılından bugüne kadar ödenmiş olacak toplam tazminat tutarının 71 milyon TL olduğunus söyledi.
 
Malatya'da hasar ihbar sayılarında Bitkisel Ürün Sigortaları hasar ihbarlarında en büyük payın yüzde 62'lik bir oranla don hasarı ihbarı olduğu, bunu sırasıyla dolu, fırtına, hortum gibi hasar ihbarlarının takip ettiği öğrenildi. Çiftlik hayvanları sigortaları hasar ihbarlarının ise en büyük payın mecburi kesim olduğunu belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız