SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçiye Budama Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürlüğü çiftçileri budama konusunda eğitim semineri veriyor.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri Yeşilyurt ilçesine giderek burada bulunan çiftçilere budama ile ilgili olarak bahçelerde uygulamalı olarak bilgiler verdiler. Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, İlçe Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu ve çiftçiler katıldığı budama eğitiminden dolayı çiftçiler verilen destek için teşekkür ettiler. Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, budamanın nasıl yapılacağını çiftçilere göstereceklerini belirterek "Bakanlığımızın birinci görevi olarak çiftçilerin eğitimine bizler büyük önem veriyoruz.
Eğitim çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Meyvecilik, hayvancılık, su ürünleri yani tarım ile ilgili ne olursa olsun eğitim seminerlerimiz devam edecek" dedi.

Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürü Ergün Çolakoğlu ise çiftçilerin bu tür eğitimlere rağbet ettiğini, çiftçilerin hangi konuda olursa olsun kendilerine başvurmaları halinde onlara yardımcı olacaklarını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından uygulamalı eğitim seminerine geçildi. Ziraat Mühendisi Tahir Macit, çiftçilere ağaçların nasıl budanacağı konusunda bilgiler verdi.

Budamanın dal kesme olmadığını belirten Macit, budamada dal kesmenin uygulanacak olan son yöntem olduğunu belirtti.

Çiftçilere kiraz ağacı üzerinde uygulamalı olarak gösteren Tahir Macit şunları söyledi:

"Meyve ağaçlarının düzgün ve kuvvetli bir taç oluşturmalarını, uzun zaman iyi ve bol ürün vermelerini, verimden düşen ağaçların tekrar verimli hale getirmek için ağaçların toprak üstü organlarına uygulanan kesme, bükme, tomurcuk, sürgün ve yaprak alma işlemlerinin tümüne budama denir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız