SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçiye Çapa Motoru

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale ilçesinde Kaymakamlığın organizasyonu ile 40 çiftçiye, daha iyi tarımsal faaliyetlerde bulunmaları için çapa motoru hibe olarak verilecek. İlk aşamada 18 çiftçi çapa motorlarına kavuştu.

Kale Kaymakamlığı'nda düzenlenen törende, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın aracılığı başlatılan proje kapsamında 40 çiftçiye verilecek olan çapa motorlarının ilk partisi olan 18 adetinin teslimi için bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Kaymakam Osman Bilgin, "İlkel aletlerle yapılan tarım bugün daha modern bir şekilde yapılıyor. Çiftçilerimizin daha motorun üretim yapması için proje yaparak, ilk aşamada 18 çiftçimize çapa motoru verileceğiz. Geriye kalan 22 çapa motorunu ise ikinci aşamada teslim edeceğiz" dedi.

Vatandaşların daha modern teknikler kullanarak tarım yapmalarını sağlamak istediklerini söyleyen Bilgin, vatandaşlarında projeye ilgili olmasını istediklerini ifade etti.

Kaymakam Bilgin, çiftçileri çapa motoru ile karayolu trafiğine çıkmamaları konusunda ise uyardı.

Bu arada, alınan çapa motorlarının 2 yıl süreyle garantili olduğu kaydedildi. Kaymakam Bilgin, çapa motorlarını teslimi öncesinde bir tanesini kendisi kullanarak, bir süre kaymakamlık bahçesinde sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız