SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçiye Destek

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü; çiftçiye mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılması konusunda açıklama yaptı ve başvuruların İl- ilçe Tarım Müdürlüklerine yapılması gerektiğini bildirdi.

Müdürlüğün açıklaması şöyle:

"2009 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı 14.04.2009 tarih ve 27200 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır.

Bu karara istinaden hazırlanan Tebliğde (2009/41) 08.05.2009 tarih ve 27222 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçilerden 2009 yılı ÇKS kayıtlarını güncellemiş olanlar sadece Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Desteği Başvuru Dilekçesi ile İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurarak desteklemeden faydalanabileceklerdir.

Ancak destekleme tebliğinde de belirtildiği üzere çiftçinin kullandığı parseller içerisinde 50 dekarın üzerinde büyüklüğü olan araziler için Kimyevi Gübre Desteğinden Faydalanabilmek için toprak analizi yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır (her 50 dekarlık alan için 1 analiz yaptırmak şartı ile). 50 Dekarın altında arazisi bulunan çiftçiler toprak analizi yaptırmadıkları takdirde mazot ve kimyevi gübre desteğinden yararlanacak ancak toprak analizi desteğinden yaralanamayacaktır.

Ayrıca 2009 yılı içerisinde toprak analizi yaptıran çiftçilerimize dekar başına 2,5 TL. destekleme ödemesi yapılacaktır. 01.01.2009 ile 04.12.2009 tarihleri arasında Toprak Analizi yaptıran çiftçilerimiz de Toprak Analizi Formu ile başvurarak Toprak Analizi desteğinden faydalanabileceklerdir.

Söz konusu tebliğe göre Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Desteklemesine başvuracak olan çiftçilerin 08 Mayıs 2009 ile 04 Aralık 2009 tarihleri arasında Merkezde Tarım il Müdürlüğüne, İlçelerde ise İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Söz konusu desteklemeye belirtilen tarihler arasında başvuruda bulunmayan çiftçilerin söz konusu desteklerden faydalanması mümkün değildir.

Toprak Analizi yaptırmak isteyen çiftçilerimiz; arazinin 3 ayrı yerinden 30 cm. derinlikte açacakları çukurun, yan yüzeyinin aşağıya doğru olan bölümünden alacakları yaklaşık 2 kg. ağırlığındaki toprağı 1 torba içerisinde analiz laboratuarına götürmeleri gerekmektedir. İlimizde Meyvecilik araştırma Enstitüsü ve Köy Hizmetleri Laboratuarlarında ücret karşılığında toprak analizi yapılmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız