SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçiye Makine Desteği

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında 2011 yılında hibe desteği almaya hak kazanan üreticilere makine ekipmanları düzenlenen törenle verildi.

Tarım İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen makine ekipman dağıtım törenine Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sıdık Özdemir, İş-Kur İl Müdürü Durmuş Doğan ve Tarım İl Müdürü Hamit Aygül'ün yanı sıra makine ekipman desteği almaya hak kazanan üreticiler katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Malatya'da kırsal yatırımların desteklenmesi adına 900 çiftçimize 3 milyon 700 bin TL'lik makine ekipman desteği yapılacak. Malatya, taşıdığı tarım potansiyeliyle geçmişten bugüne sahip olduğu zenginlikleri, artırma yönünde başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor" dedi.

Malatya Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ise, 2001 yılında tarıma dayalı desteklenmesi konusunda 28 projenin başvurusunun yapıldığını kaydederek, "28 proje başvurumuzdan 13 projemizin tamamı desteklenme kapsamına alınmıştır. 13 projenin 2 tanesi Arguvan ve Doğanyol İlçeleri'nde iki köye ait toplu basınçlı yağmurlama sulama projesidir. Diğer 11 proje ise tarım ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması ile ilgili yatırım projeleridir. 2011 yılı makine ekipman desteğine hak kazanan 924 üreticimize belgelerini takdim ediyoruz. Toplam bedeli yaklaşık 8, 7 milyon TL olan bu makineler, aynı zamanda esnafında yüzünü güldürmekte ve piyasaya büyük bir canlılık kazandırmaktadır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ulvi Saran, destek almaya hak kazanan üreticilere belgelerini takdim etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız