SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftçiye Tarım Sigortası Anlatıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, Çiftçileri Tabii Afetlere Karşı Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram , TARSİM Tarım Sigortaları Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mehmet Nuri Yavuz, Koordinatör Yardımcısı Çağlayan Türker, tarım eksperleri Kürşat Kınacı ve Bülent Zelyurt ve çiftçiler katıldı.

Belediye Başkanı Hanifi Bayram, yaptığı açılış konuşmasında, tarım sigortasının faydalarını anlattı.

Daha sonra söz alan Mehmet Nuri Yavuz, "Malatya'da 2007 yılında 6 bin 844 adet sigorta poliçesinden 4 bin 946'sında farklı risklerden kaynaklanan hasar meydana gelmiştir. Zaman zaman tazminat ödemeleri ve hasar tespitlerinde farklı nedenlerden dolayı aksamalar olmuşsa da 4 bin 946 adet poliçeye 15 milyon 553 bin YTL para ödenmiştir" dedi.

"2007 yılındaki kazandığımız tecrübeleride dikkate alarak uygulamada bazı düzenlemeler yapılmıştır. Siz değerli üreticilerimizin sigorta teminatı kapsamında olduğu sürede; poliçelerimizle herhangi bir sorunla karşılaşmamak için şartları bilmemiz gerekir"diyen Yavuz, "Teminat kapsamı ise şunlardır; Kayısı meyvesinde özellikle sigorta başlangıcının çiçeklenmenin son bulması ve meyve tutumunun son bulması önemlidir. 2007 yılında olduğu gibi çiçeklenme döneminde oluşan don zararları teminat kapsamı dışındadır. Hasarlar zarar gören meyvelerin bir hafta içinde bildirilmesini kapsar. Ürünlerini sigortalamak isteyen çiftçilerimiz Tarım İl ve ilçe Müdürlüklerimize baş vurarak çiftçi kayıt sistemi bilgilerini güncellemek zorundalar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız