SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çifte Operasyonla Hayat Buldu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:08
Çifte Operasyonla Hayat Buldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da siroz hastalığı ile kalp kapağı darlığı şikayeti bulunan Mardinli Şeyhmus Özgün, tavi yöntemiyle kalp kapağı darlığı tedavi edildikten sonra karaciğer nakli sonrası sağlığına kavuştu. Bir süre önce operasyonları yapılan Özgün, operasyonların yapıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kontrol için geldiğinde, herhangi bir sorunu olmadığı belirlendi.

Mardinli 66 yaşındaki Şeyhmus Özgün’e siroz hastalığı teşhisi konuldu. Bununla birlikte kalp kapağı darlığı sorunu bulunan Özgün, hastalıklarının tedavisi için yurt içi ile yurt dışında birçok hastaneye başvurdu. Yaşaması için acilen karaciğer nakli yapılması gereken Şeyhmus Özgün’e, kalp kapağındaki darlıktan dolayı pek çok hastane tarafından bunun olamayacağı söylendi. Hastanın hayatı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne başvurması ile kurtuldu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, hastanın karaciğerindeki yetmezlik nedeni ile pek çok yan rahatsızlığı olduğunu belirtti. Hastanın kanamaya eğilimi nedeniyle kalp ameliyatının çok riskli olduğunu anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

“Ameliyat masasında ölebilirdi. Hastamız değişik şehirlerde birçok hastaneye gitmiş, ameliyat olamazsın denilerek geri gönderilmiş. Ancak merkezimizin en büyük avantajı hem Tavi işlemi, hem de karaciğer naklinin aynı merkezde yapılabiliyor olması. Hastamıza önce tavi işlemini uyguladık 10 gün sonrada karaciğer nakli oldu. Bu hastamız tıp literatüründe bir ilk, Tavi+karaciğer nakli yapılan ilk hasta, bu hastamızın bir özelliğiyle daha var. Tavi yöntemi ameliyatı riskli olan hastalara uygulanıyor. Kapak hastalıklarının ana tedavisinin cerrahi veya damar yoluyla girilerek kapak değişimi yapılması olduğunu kaydediyor.”

Prof. Dr. Ramazan Özdemir tavi yöntemini 2013 yılından beri uyguladıklarını ifade etti.

Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise sağlık açısından son derece sıkıntılı olan hastanın sağlığına kavuştuğunu dile getirdi. Yılmaz, “Hastanemize başvuran karaciğer hastalarının birçoğu yaşlı ve kalp rahatsızlıkları da olan kişiler. Bu özelliklerinden dolayı birçok hastaya karaciğer nakli yapamıyoruz. Çünkü böyle bir ameliyatı kaldıramıyorlar. Bu hastamız geldiğinde sağlık açısından son derece sıkıntılıydı. İlk önce tavi yöntemiyle kalp kapağı şikâyeti çözüldü. Bize sorunsuz bir hasta verdiler. Biz karaciğer nakli gerçekleştirdik. Şu anda hastamız gayet iyi durumda.

Şeyhmus Özgün ise “Kendimi çok iyi hissediyorum. 1971 yılından siroz rahatsızlığım vardı. Birçok ilde hastanelere gittim. Suriye’ye bile gittim tedavi olmak için. En sonunda buraya geldim. İntihar etmeye bile giriştim. Ancak çare bulamamıştım. Hocalarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF: Kalp tedavisinden sonra karaciğer nakli yapılan Şeyhmus Özgün, operasyonları yapan Prof.Dr. Ramazan Özdemir (beyaz önlüklü) ve Prof.Dr. Sezai Yılmaz'la birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız