SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çifte Sevinç Yaşıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:30:35
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, yeni kabinede Malatya'dan bir bakanın yer almasını gururla karşıladıklarını ifade etti. Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Bülent Tüfenkci’nin AKP’nin kuruluşundan bu yana hizmet verdiğini ve uzun yıllar il başkanlığı yaptığını hatırlatan Başkan Kahtalı, “Bülent Bey’in teşkilatımızdan gelen bir isim olması bize çifte sevinç yaşatmıştır” dedi.

Kente bakanlık verilmesi isteğini her platformda dile getiren Malatyalıların 19 yıllık bu hayali, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabineyi açıklaması ile gerçekleşmiş oldu. 19 yıl aradan sonra bir Malatya milletvekilinin bakanlık koltuğuna oturacak olması kentte sevinç kaynağı olurken, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, “19 yıllık özlem sona erdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı olan Sayın Bülent Tüfenkci’nin Malatya’ya çok faydalı hizmetler yapacağına yürekten inanıyor, kendilerine başarılar diliyorum. Son yıllarda yaptığı atılımlara adından sıkça söz ettiren Malatya’mızın Allah’ın izniyle sesinin artık daha gür çıkacağına olan inancımız ise tam” ifadelerine yer verdi.

“RABBİM UTANDIRMASIN”

Malatya’nın hükümette bir bakan ile temsil edilmesinin kent açısından oldukça faydalı olacağını belirten Başkan Kahtalı, “Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Malatya’nın sorunlarını yakından bilmektedir. Dolayısıyla değerli Bakanımızın, şehrimize her alanda katkı sağlayacağı inancındayım. Rabbim kendisini çıktığı bu yolda utandırmasın inşallah” değerlendirmelerinde bulundu.

“MALATYA İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT”

Sayın Bülent Tüfenkci’nin Malatya yatırımlarına da önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Hakan Kahtalı, “Güçlü bir iktidar, güçlü bir hükümet kuruldu. Bu durum Malatya için tarihi bir fırsat. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Bey’in de dile getirdiği gibi milletimizden aldığımız destek ile Türkiye’yi daha iyi bir noktaya taşımak için gayretlerimiz devam edecek inşallah” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’A TEŞEKKÜR

AKP Malatya İl Teşkilatından gelen bir isim olan Bülent Tüfenkci’nin önce milletvekilliği ardından da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine getirilmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na teşekkürlerini ileten Hakan Kahtalı, sözlerini şöyle noktaladı:

“Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi Malatya’nın bir bakana ihtiyacı vardı. Bu görevi uzun yıllar il başkanlığımızı yapan ve teşkilatımızdan gelen bir ismin üstlenmiş olması bizleri ayrıca mutlu etmiş, bize çifte sevinç yaşatmıştır. Sayın Bakanımızın öncülüğünde Malatya’mız, daha güzel çalışmalara imza atacaktır. Özellikle bizlere 19 yıl aradan sonra bu sevinci yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah Bakanımız, bu yetki ve görevi layıkıyla hizmete dönüştürecektir.”

BARO'DAN KUTLAMA..

Bu arada, Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han da, Tüfenkci'nin bakanlık görevine getirilmesiyle ilgili açıklama yaptı ve şöyle dedi:

"Baromuz Üyesi, Av.Bülent Tüfenkci’nin kurulan 64. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine getirildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.Bu haber Malatya Barosunu gururlandırmıştır.Sayın Bakanımız uzun yıllar baromuz üyesi olarak mesleğini icra etmiştir.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde meslektaşlarımızın adaylıkları sözkonusu olmuştur.  Az farkla seçilemeyen  Av.Arif Yıldız , Av. Yusuf Sürücü , Av.Bayram Taşkın , Av.Berna Karadaş , Av.Sema Altuntaş ve Av.Memba Kuşçu aday olmuşlardır. Baromuz üyesi olmayan ancak meslektaşımız olan vekilimiz Av.Nurettin Yaşar ve Av. Aydın Erdoğan’da seçimlerde adaylıkları olan meslektaşlarımızdır.Seçimlerde aday olan meslektaşlarımıza demokrasiye yaptıkları katkılarından dolayı şükran borçluyuz. 

Biz siyaset dünyasında bulunan ve bulunmuş tüm meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz. Malatya Barosu bir ailedir. Bu aile siyaset dünyasına çok önemli isimler kazandırmıştır. Kazandırmaya devam edecektir.

Sayın Bakanımızın Malatya açısından önemli sorumluluğu vardır.Çıkmaza giren yeni Adliye Sarayı yapımı ve kayısının önündeki sorunların çözümü noktasında Malatyamıza görevlerinin olduğunu belirtmek isteriz.Bu görevleri başarıyla yerine getireceğinden hiçbir şüphemiz yoktur.

Sayın Bakanımız Av.Bülent Tüfenkci’yi yeni  görevinde  tebrik eder, başarılar dileriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız