SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çifte Vatandaşlık Sorunu Acil..''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının çifte vatandaşlık sorununun acil olarak çözülmesi gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili Muharrem Kılıç, yaptığı açıklamada, Almanya'da yaşamakta olan Türk vatandaşlarının çifte vatandaşlık sorununa hükümetin çözüm getirmesini istedi. Milletvekili Kılıç, "Yurt dışına giden vatandaşlarımız ilk başta geçici amaçlarla gittiler. Ancak onların çoğunluğu şu anda o ülkelere yerleştiler. Ev aldılar, iş yeri açtılar çocukları orada okudu, orada iş buldu, işe yerleştiler. O insanların en az 100 binden fazlası şu anda çifte vatandaş konumunda. Alman vatandaşlığına geçen Türkleri, konsolosluklar büyükelçilikler yeniden Türk vatandaşlığına almaya özendirdiler, teşvik ettiler. Alman mevzuatı konusunda bu insanlar uyarılmadı. Şu anda bu insanlar kan ağlıyor" dedi.

Sorunun çok acil ve önemli olduğunu kaydeden Muharrem Kılıç, "Alman vatandaşlığına geçenler, 2000 yılından sonra yeniden Türk vatandaşı olmuşsa otomatikman Alman vatandaşlığını kaybettiler. Eğer şu anda Türk vatandaşlığından çıkacak olurlarsa bu insanlar vatansız konuma gelecekler. Bu insanların sorununa yüce meclisin bir an önce el koyması gerekiyor" şeklinde konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız