SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiftlere Akademik Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:32:23
Çiftlere Akademik Eğitim
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da, aile kuran ya da kurmaya hazırlanan çiftler, artık ''akademili'' olacak. 
     
Malatya İl Müftülüğü ile Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenleyeceği ''Aile Akademisi'' kursuyla çiftlere, evlilikte yaşanabilecek sorunlar, öfke kontrolü, bilinçli ebeveynlik, ruh sağlığı ve tüketim davranışları gibi eğitimler verilecek. 
     
Müftülüğe bağlı Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu görevlisi Fatma Geçici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda yaşanan değişimlerin de etkisiyle boşanmaların arttığını belirtti. 
     
Kendilerine yapılan başvurulardan, insanların aile gibi önemli bir kuruma adım atarken ciddi bir bilgi eksikliği yaşadığını gözlemlediklerini anlatan Geçici, yaşanan hızlı değişimden aile kurumunun en az şekilde etkilenmesini amaçladıklarını ifade etti. 
     
Başlattıkları ''Aile Akademisi'' çalışmasında yeni evlenen ya da nişanlı çiftlere 6 hafta boyunca eğitimler vereceklerini anlatan Geçici, bu eğitimlerde aile bireylerinin kişisel ve duygusal gelişimlerini olumlu yönde etkileyen bilgi, beceri ve davranış geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. 
     
Akademide, çiftlere çeşitli kurumlardan uzmanların alanlarıyla ilgili eğitimler vereceğini anlatan Geçici, çiftlerin madde bağımlılığı, alkol ve zararlı alışkanlıkların ortaya çıkardığı sonuçlar, ruh sağlığı bilgisi ve ruhsal sorunlar, evlilikte cinsellik, aile tüketim davranışları, öfke kontrolü gibi konularda hem İnönü Üniversitesi'nden, hem de Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden uzmanlar tarafından eğitim alabileceklerini belirtti. 
     
Müftülük Aile İrşad ve Rehberlik bürolarına başvuranlarda sorulan soruların, aile bireylerinin dini bilgilerdeki eksiklikler nedeniyle sorunlar yaşadığını gösterdiğini aktaran Geçici, bu nedenle böyle bir çalışma yapma kararı verdiklerini kaydetti. 
     
Akademide dini bilgilere de yer vererek bu sorunu ortadan kaldırmayı planladıklarını ifade eden Geçici, akademide, din görevlilerinin de İslam'da nikah müessesesi, eşlere yüklenen sorumluluklar ve haklar, İslam'a göre aile olma bilinci ve boşanmanın dini boyutu gibi konuların da ele alınacağını söyledi. 
     
Fatma Geçici, başvuru yapacakların 15 Şubat Çarşamba gününe kadar Malatya Kent Konseyi ve Müftülüğe müracaat edebileceklerini ifade etti. 
     
Eğitimlerin 18 Şubat Cumartesi günü başlayacağını, her hafta cumartesi günleri yapılacağını kaydeden Geçici, 6 haftalık eğitimler sonunda katılımcılara sertifika verileceğini bildirdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız