SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çığ Değil, Kar Birikmesi!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:01:48
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın Pütürge ilçesi Söğütlü Köyü'nde evlerin üzerine düşen çığ hakkında düzenlenen raporda, "Çığ değil, karların birikmesi sonucu bahse konu konutların çatılarının çökmesine sebep olmuştur"  denildi.
 
Söğütlü Köyü'nde 5 evin üzerine 22 Şubat 2012 tarihinde düşen çığ  sonrasında olay bölgesine giden Malatya İl Afat Acil Durum Müdürlüğü görevilleri Jeoloji Mühendisleri Mehmet Ertürk ve Ekrem Akpınar ile Harita Teknikeri Mehmet Yalçın  tarafından rapor hazırlandı.
 
Hazırlanan raporda özetle şunlar belirtildi: "Konutların bulunduğu bölge yaklaşık 25-30 derece eğimli olup, yer yer 2-3 metre kalandığında kar örtüsünün biriktiği görülmüştür. Karların birikmesi sonucu bahse konu konutların çatılarının çökmesine sebep olmuştur. 
 
Bu nedenle, konutlarda meydana gelen hasarlar çığ afeti  olayından dolayı meydana gelmediği,  karların birikmesi sonucu çatıların aşırı yüklere dayanamayarak çöktüğü gözlenmiştir. Genel hayatı etkileyen bir afet olayı olmadığından 7269 sayılı kanun gereğince  müdürlüğümüzce yapılacak bir işlem bulunmamaktadır."
 
Evinin çatısı yıkılıp evinde çatlaklar meydana gelen Mehmet Karadeniz, "Söğütlü Köyü'nde ikamet etmekteyim. Çığ düşen evlerden biri de benim.  Olaydan sonra kaymakamlığa başvuru yaptık. Bize gelen sonuç evleriniz çığdan dolayı değil, biriken kardan dolayı   çatılar çöküp, duvarlar hasar görmüştür. Evler plan projesiz yapılmış deniyor. Zaten köy yerinde yapılan eski evlerin hepsi, ata dedelerimizden kalan evler projesiz evlerdir" ifadelerini kullandı. 
 
Söğütlü Köyü Muhtarı  Basri Karadeniz ise, "İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nden rapor için geldiler. Köye gelip inceleme yaptılar. Burda yaşanılmaz dediler. Sizin evleriniz çığdan dolayı değil, aşırı kardan dolayı hasar görmüş dediler" şeklinde konuşup,  5 evin çatılarının çökmesi ve evlerin çatlamasının çığ'dan kaynaklandığını iddia etti.
  
Söğütlü Köyü Muhtarı  Basri Karadeniz ile köyde evi hasar gören Mehmet Kradeniz, konuyu yargıya taşıyacaklarını söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız