SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çığ Düşen Köyde İnceleme...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:43:03
Çığ Düşen Köyde İnceleme...
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde Pütürge İlçesi'nin Söğüt Köyü'nde beş evin üzerine çığ düşmesinden sonra, yetkililer olayın yaşandığı köye giderek evlerde inceleme yaptılar. AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise mağdur olan vatandaşların yanında olduklarını söyledi. 
 
Pütürge Kaymakamı Fatih Çelikkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşidoğru, Yol Şube Müdürü Hakan Demir ve Pütürge İlçe Encümen Üyesi Battal Paşahan, Söğütlü Köyü'nde incelemelerde bulundu. Evlerin üzerine çığ düşmesi neticesinde iki evin çatısı çökerken beraberinde 3 evde de ağır hasarlar oluşmuştu. 25 kişinin hayatını sürdürdüğü evlerde ağır hasar meydana gelmesi nedeni ile durum gerekli yerlere bildirildi. Bunun üzerine İl Afet Kurumu da harekete geçerek gerekli çalışmaları başlattı.
 
BU SEFERKİ ZARAR VERDİ
 
Köylerine geçen yıllarda azda olsa çığ düştüğünü söyleyen Söğütlü Köyü Muhtarı Basri Karadeniz, "Bu evlerin bulunduğu yere her yıl azda olsa çığ geliyor. Bu sene gelen çığdan dolayı çok hasar gördüler, İlçe kaymakamımız, il özel idaresi yetkilileri, ilçe meclis üyemiz geldiler
burada durumu gördüler. Bundan sonra yetkililerin harekete geçerek bu evlerin başka bir yere taşınmasını istiyoruz. Sevincimiz burada ölü ve yaralı yok’’ifadelerini kullandı. 
 
"BAŞKA YERE TAŞISINLAR"
 
Çığ düşmesi sonucu evi hasar gören Mehmet Güntekin ise "4 ev karın altında kaldı. Duvarlarda çatlaklar var . Evlerin içine giremiyoruz. Komşularda kalıyoruz. Yetkililerden biran önce bizlerin buradan alınıp başka bir yere yerleştirmelerini istiyoruz." dedi.
 
"KULLANILAMAZ DURUMDALAR"
 
Pütürge İlçe encümen üyesi Battal Paşahan’da,’’ Çığ düştüğü günden itibaren İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerini buraya yönlendirdik. Yolları açıldı. Bu evlerin bulunduğu yere her yıl azda olsa çığ geldiği söylenmekte, bu son olayla beraber evler kullanılmaz duruma gelmiş. Milletvekillerimizle ve kurumlarımızla diyalog içindeyiz." diye konuştu.
 
"VATANDAŞLARIN YANINDAYIZ"

 
AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, çığ düşmesi sonucu mağdur olan vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tüfenkçi, "Konu bize iletilince, yörenin il genel meclisi üyeleri, il özel idaresi ve kaymakam beyi durumdan haberdar ettik. Kaymakamlık köylüleri geç ziyaret etmiş. Bundan dolayı da şikayet aldık. Yardım ve karın temizlenmesi noktasında ve kamu görevlilerinin oraya intikal etmelerini sağladık.Afet kapsamına alınırsa köylülere yardım yapılacak. AK Parti olarak mağdur olan, yolda kalan ve zarar gören vatandaşların yanındayız" ifadelerini kullandı. 
 

KAPALI YOLLARDA SON DURUM 
 

Kar ve tipi nedeni ile kapalı olan köy yolu sayısının Perşembe günü itibariyle 82 olduğu bildirildi. 
 
Yetkililerden alınan bilgiye göre kapalı olan köy yolu sayısının ilçelere göre dağılımı şöyle ; "Merkez 4, Akçadağ 11, Arapgir 14, Arguvan 9, Darende 4, Doğanşehir 1, Doğanyol 3, Hekimhan 4, Kale 3, Kuluncak 2, Pütürge 21, Yazıhan 4 ve Yeşilyurt 2." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız