SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çığ Geldi..Camlar Kırıldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:25:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki kar yağışının en fazla Pütürge ilçesinde etkili olduğunu söyleyen yetkililer, Pütürge ilçesindeki köyler ile Tepehan beldesindeki köylere yoğun kar yağışı nedeni ile 15 gündür ulaşılamadığını belirttiler. Yüksek yerlerde bulunan köylerin yollarının kapandığı ve İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin , 2 dozer, 2 greyder, 1 kepçe ile yer yer 2 metreyi bulan karları temizleyerek köylere ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi. 
 
Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşidoğru ve Pütürge ilçe encümeni Battal Paşahan karla mücadele çalışmalarını yerinde incelediler.
 
"TELEFONUM SUSMUYOR"
 
Telefonlarının hiç susmadığını belirten Paşahan, "Bu gün burada yapılan çalışmaları yerinde incelemek için geldik. Akrepderesi yakınında bulunmaktayız. Burası grup yolu, 20’ye yakın köy yolumuz 15 gündür kapalı. Tepehan tarafında da 20’ye yakın köy yolu kapalı. Biz öncelikli grup yollarını açıyoruz. Bu grup yolu 4 defa açıldığı halde aralıklı yağan kardan ve tipiden dolayı tekrar kapandı. Kar fırsat vermiyor ki araçlar köy yollarına girsin. Ekiplerimiz gece gündüz özverili bir şekilde çalışıyor. Burada şuan 2 metrenin üzerinde kar var. Bir dozerimiz çığın altında kaldı. Can kaybı yok. Araçta hasar var. Bu bölgede yol açma çalışmaları devam ediyor’’ dedi.
 
"TEKRAR KAPANIYOR"
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı Mehmet İşidoğru, ise yaptığı konuşmada, " Yoğun kar yağısı nedeniyle Pütürge ilçemizde 37 köy yolumuz kapalı. Burada yapılan çalışmaları izlerken aksaklıları görüp önlem almaktayız. Bu bölgede karla mücadele çalışması 3 ayrı bölgede yapılmaktadır. Burası Sarpuşağı 20 köyün bulunduğu grup yoludur. Burada kar kalınlığı 1,5-2 metreyi aşmaktadır. Karla mücadele ekipler özverili bir çalışma sergilemektedirler. Fakat gece oluşan yağış ve tipi nedeniyle tekrar kapanmaktadır. Diğer bir çalışmanın olduğu Tepehan bölgesinde 1 dozer,2 greyder, 1 kepçe  çalışmaktadır. Üçüncü bölge Arıtoprak-Söğüt bölgesidir. Burada ekiplerimizin çalışmaları bütün hızı ile devam etmektedir. Kar yağışı ve tipi olmazsa bu yollar en kısa zamanda açılacaktır. Karla mücadele ekibinde bulunan arkadaşların özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı. 
 
"BİZDE MAHSUR KALABİLİRİZ"
 
Yol açma çalışmalarını yapan ekibin başında bulunan Niyazi Dönmez ise "Akrepderesi mevkiinde yol açma çalışmalarını yapmaktayız. Bu yol güzergâhı 2 kola ayrılmakta, biri Gergef diğeri Karakaya barajı tarafından Köklükaya’ya ulaşmakta. Bu mesafeden en son köyümüz Esencik, bu mesafeden uzaklık 45 km. Gece saat 22-23 ‘e kadar çalışıyoruz. Tekrar döndüğümüzde yağış ve tipi varsa yol kapanmış oluyor. Geri dönmesek mazotumuz bitiyor. Bizde mahsur kalabiliriz. Onun için iki iş makinesi arka akaya gidiyoruz. Gece çok ayaz oluyor. Fırtına çıkmaması için dua ediyoruz. Kardan dolayı çalışmalar bizi zorluyor. Vatandaş bizim yollarını açmamızı bekliyor.4 defa bu grup yolunu açtık. Tekrar kapandı. Köylere daha ulaşamadık.’’ dedi.
 
"ÇIĞ GELDİ.. CAMLAR KIRILDI"
 
Ekipte bulunan Mehmet Öze ise "15 gündür burada yollar kapalı. Biz aralıksız olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Gece tipi nedeniyle açılan yollar tekrar kapanıyor. Dozerin bir geri dönemedi mahsur kaldı. Çalışma neticesinde mazotu bitti. Gece hava çok soğuk. Araçların arıza vermemesi için dua ediyoruz. Dağ başında yalnızız gece en az iki araçla giriyoruz. Biri bizim can güvenliğimiz sağlıyor. Bu bölgede çığ düşe biliyor. Geçen dozerin üstüne çığ geldi. Camları kırıldı. Arkadaşımızda bir şey yok. Makinelerimizin eski olması çalışmalarımızı zora sokuyor. Sık sık arızaveriyor’’ diye konuştu. 
 
MALATYA GENELİNDE DURUM
 

Malatya'da kar ve tipi nedeniyle yolu kapalı olan köy sayısının ekiplerin çalışması sonucunda 99'dan 85'e düşürüldüğü bildirildi. 
 
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, ilçelere göre kar nedeniyle kapalı köy yolu sayısı şöyle: "Merkez 1, Akçadağ 20, Arapgir 10 Arguvan 6, Darende 8, Doğanşehir 1, Doğanyol 2, Hekimhan 3, Kale 2, Kuluncak 6, Pütürge 25 ve Yazıhan 1." İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin kardan kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız