SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çığ Tehlikesi Altında Çalışıyorlar

0
Güncellendi - 2016-01-27 16:05:03
Çığ Tehlikesi Altında Çalışıyorlar
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir ekipleri 330 mahalle (köy) yolunu açtı. Pütürge'de çalışan ekibin üzerine çığ düştü

Karla mücadele çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi hafta başından beri etkili olan kar yağışı sonrası kapanan mahalle yollarının tamamını ulaşıma açtı.

Kent merkezi’nde sorumluluk alanında bulunan cadde ve sokaklarda kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışmalarını hızlı bir şekilde bitiren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de çalışmalarını tamamladı.

Kapanan 330 mahalle yolunun tamamını ulaşıma açan Büyükşehir Belediyesi fırtına ve tipi nedeniyle kapanan yolları gün içerisinde birçok kez tekrar tekrar açıyor. Vatandaşların yağışlardan olumsuz etkilenmemesi için açılan yollarda tuzlama çalışmaları yapan ekipler, geceli-gündüzlü çalışmaya devam ediyorlar.

212b5def-324c-44d8-b1ab-4cfa416cb5f0Yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 2 metreye bulması ulaşımı zorlasa da ekipler gün içerisinde yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyorlar. Pütürge Tepehan bölgesinde Ulutaş Sorguçlu grup yolunda çalışan Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinelerinin üstüne çığ düştü. Olaydan hiç personel yaralanmadı. Ekipler iş makinelerini 5 saatlik bir çalışma sonucunda kurtarırken, bölgede yaşayan vatandaşlar çığ tehlikesine karşı uyarıldı.

Arapgir İlçesi Sugeçit Mahallesinde cenazeyi defnetmek için Büyükşehir Belediyesinden yardım isteyen vatandaşların yardımına koşan ekipler, yolu 2 saatlik bir çalışma sonucunda açarak cenazenin defnedilmesini sağladılar.

Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar yaklaşık 10 bin kilometre karla mücadele çalışması yaparken,  vatandaşlardan gelen acil çağrılara da anında müdahale etti. Zor şartlar altında vatandaşa hizmet eden Büyükşehir Belediyesi, tekrar yağabilecek kar yağışı içinde hazırlıklarını şimdiden tamamladı. İş makineleri bakım ve onarımdan geçerken, tuz ve solüsyon eksiklikleri de şimdiden giderildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız