SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çığ Tehlikesi Olunca

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı bir köyde kalp krizi geçiren ve yolun kapalı olması nedeniyle hastaneye ulaşamayan bir kişi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopterle kurtarıldı.

Çelikhan ilçesine bağlı Kuruca köyünde yoğun kar ve tipi nedeniyle yollar kapanınca kalp krizi geçiren Mehmet Keskin (50) hastaneye götürülemedi. Hasta yakınları yardım için önce Çelikhan Kaymakamlığı'na başvurdu. Olay yerine çığ tehlikesi nedeniyle kar araçları da gönderilemeyince durum Adıyaman Valiliği'ne bildirildi. Adıyaman Valiliği ve Malatya Valiliği arasında görüşülen kurtarma operasyonu için 2. Ordu Komutanlığı'ndan yardım istendi. Yapılan görüşmeler sonucunda kısa sürede görevlendirilen Kara
Kuvvetleri'nin Malatya'daki 2. Kara Hava Komutanlığı'na ait helikopter, bölgeye gönderildi. Helikopterde bulunan ekip, bölgede yaşanan yoğun tipiye rağmen hayatlarını tehlikeye atarak köye inmeye çalıştı. Sert hava koşulları nedeniyle zorlanan ekip, güçlükle köye iniş yaptı. Burada bekleyen hastaya ilk müdahaleyi yapan ekip, helikopterle tekrar havalanarak Keskin'i İnönü Üniversitesi Turgut Özel Tıp Merkezi'ne ulaştırmayı başardı.

Hastanın kardeşi Mahmut Keskin, "Ağabeyim kalp krizi geçirmişti. Durumu Çelikhan Kaymakamlığı'na bildirdik. Ancak köyün yolu kapalı olduğu için hastamızı götüremedik. Daha sonra gönderilen askeri helikopterle hastamız Malatya'ya götürüldü. Askerlerimize ve tüm yetkililere teşekkür ederiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız