SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ciğerimi Yaktılar Kuzum.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:55:50
A- A+ PAYLAŞ

Ankara’daki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Eğitim-Sen üyesi beden eğitimi öğretmeni Ata Önder Atabay (34), memleketi Hekimhan'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Atabay’ın annesi Halime Atabay, “Yeter artık analar ağlamasın” diyerek, feryat etti. 

Ankara’da 10 Ekim’de yaşanan Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısında ağır yaralanan Ata Önder Atabay, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakımında 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. 

Paşa Cami gasilhanesinden alınan genç öğretmenin cenazesi, Hekimhan İlçe merkezindeki Köprülü Mehmet Paşa camiine kadar omuzlarda taşındı. Tabutu, Eğitim-Sen ve Beşiktaş’ın bayrağına sarılan Atabay’ın annesi Halime, babası İhsan, eşi Duru ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. 

‘Katiller halka hesap verecek’ sloganlarıyla Köprülü Mehmet Paşa camisine getirilen Atabay’ın tabutuna sarılan annesi Halime ve eşi Duru Atabay gözyaşı döktü. Acılı eş, kocasının tuttuğu Beşiktaş takımının eşofmanıyla Atabay’ı uğurladı. 

“BENİM CANIMI YAKTILAR”

Oğlunun tabutuna sarılan ve resmini öpen anne Halime Atabay, “Ben insan gibi insan yetiştirdim. Kalbi temiz kuzum. Kuzum benim insandı. Yaktılar bizi yaktılar. Kuş gibi alıp götürüyorlar kuzumu. Senin ardındayız. Kuzum sevenin çokmuş. Sen sevilen insanmışsın. Üzülmüyorum kuzum ne yapayım ciğerim yanıyor. Benim ciğerimi yaktılar. Ciğerleri yansın, evlatlarından bulsun, acı nasıl olur hissetsinler. Bu kelimemi yayınlayın. Bütün insanları yaktılar. Suçları neydi? Barış istiyordu çocuklar. Barış istediler, başka bir şey istemediler. ‘Türkiye düzelsin’ diyorlardı. Oy anan öleydi kuzum. Dimdik ayakta duracağım kuzum için. Biricik yavrumu aldılar ama 3 tane daha var Benim 3 tane kuzum var. Kendiler de yana ne yapayım? Benim canımı yaktılar” diye ağıt yaktı.

“YETER ANALAR AĞLAMASIN”

‘Yeter analar ağlamasın’ diyen Halime Atabay, “Analar ağlamasın. Yeter artık yeter. Yaktılar anaları. Böyle olmaz. Oy kuzum yandım. Ben ne diyeyim kuzuma? Atamın, Öndüşümün seveni çokmuş. Hep ‘Öndüş’ diye seslenirdim kuzuma. Evimin direği” ifadelerini kullandı.

Oğlunun 7 yıl atama beklediğini dile getiren acılı anne, “Ben ne zorluklarla yetiştirdim. 7 sene KPSS’de hakkını çaldılar. Kuzum 99 puan aldı ama çaldılar, hırsızlar. Atanamadı ama direndi. Tırnağıyla direndi geldi bu yollara. Atandı ama çabuk avladılar kuzumu. Kendileri de avlansın. Canımı yaktılar. Bizi yaktılar, anaları yaktılar. Bir ben değil, nice analar yandı” diye konuştu.

Atabay’ın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hekimhan İlçesi Karadere Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. 

Cenaze namazına; CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da katıldı. 

7 yıl atama bekleyen Ata Önder Atabay’ın kısa süre önce Duru Atabay ile nikah kıydığı ve düğün hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi. 

Atabay’ın mezarının içerisine Beşiktaş’ın formasıyla, atkısı da bırakıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız