SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çığlık'ın Çığlığına Kulak Verin"

0
Güncellendi - 2017-03-14 18:52:39
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Doğanşehir Çığlık Mahallesi’nde trafik ışıklarının olmaması nedeniyle çok sayıda ölümlü trafik kazası meydana geldiğini belirterek, “Çığlık’ın çığlığına kulak verin” dedi.

Malatya- Gaziantep Karayolu’nun 2 ye böldüğü Çığlık Mahallesi sakinleri, yıllardır meydana gelen trafik kazalarına çözüm bulunmasını bekliyor. Bugüne kadar yirminin üzerinde kişinin trafik kazaları nedeniyle hayatını kaybettiği Çığlık’ta, en son 11 Mart 2017 tarihinde yolun karşısına geçmek isteyen 45 yaşındaki Murat Yaman isimli işçi bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Doğanşehir Çığlık ziyaretlerinde konuyu sürekli gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyu TBMM’ne taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM’ye soru önergesi veren Ağbaba, sorunun bir an önce çözülmesi taleplerini iletti.

KARAYOLU MAHALLEYİ İKİYE BÖLÜYOR

Ağbaba önergesinde şu görüşlere yer verdi; “Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Çığlık Mahallesi, Malatya-Gaziantep Karayolu (D360) tarafından ikiye bölünmüş bir mahalledir.580 nüfusu ile Doğanşehir’in en büyük mahallelerinden biri olan Çığlık’ta karayolunun her iki tarafında da çok sayıda hane bulunmaktadır.Köylülerin karşıdan karşıya geçmek isterken bugüne kadar çok sayıda kazanın meydana geldiği ve  yirminin üzerinde mahalle sakininin hayatını kaybettiği ifade edilmektedir. Belirtilen yerde son trafik kazası 11 Mart 2017 tarihinde yaşanmış, yolun karşısına geçmek isteyen 45 yaşındaki Murat Yaman isimli işçi bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmiştir.Bugüne kadar defalarca başvuru yapılmasına rağmen, talepler karşılanmamıştır.Mahalle sakinlerinin mücadelesine rağmen olumlu karşılık alamamaları kamu kurumlarına olan güvenin azalmasına sebep olmaktadır.”

ASFALT BEKLERKEN HAYATLAR KARARIYOR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bakan Arslan’a şu soruları yöneltti:

“Çığlık Mahallesi’nin trafik ışığı talepleri ne zamandır devam etmektedir? Yıllardır onlarca kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan sinyalizasyon-ışık konulmamasının sebebi nedir?  Karayolları tarafından yerleştirilen sinyalizasyonun maliyeti nedir? Hangi bedel bir insanın ölümünden veya sakat kalmasından daha değerlidir? Malatya-Gaziantep Karayolu’nun en fazla hız yapılan yerlerinden biri olan Çığlık bölgesinde hiçbir karayolu güvenlik önleminin alınmamasının sebebi nedir? Alınmayan her tedbirin üzücü olaylara sebep olacağı bilinmemekte midir? Çığlık Mahallesi muhtarı ve mahalle sakinlerinin her başvurusuna,  karayolları tarafından bölgeye Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kaplamalı yol yapılacağı zaman sinyalizasyon konulacağı cevapları verilmektedir. Yıllardır yeni asfalt yapılacağı için oyalanan Çığlık’ta asfalt beklerken meydana gelen-gelecek üzücü olaylardan kim sorumludur? Çığlık Mahallesi sakinlerinin çığlıklarına ne zaman kulak verilecektir? “

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız